Meer mobiliteit met minder zorgen

“De zzp’er of mkb’er kan zelf kiezen welke dienst hij op welk moment wil gebruiken”

Ondernemers zijn steeds vaker op zoek naar mobiliteitsoplossingen die aansluiten bij specifieke behoeften van henzelf of hun medewerkers. Soms is dat de eigen auto, soms de taxi, fiets of trein. ANWB Zakelijk speelt hierop in met de Mobiliteitskaart, waarmee zzp’ers en mkb’ers op een flexibele manier gebruik kunnen maken van tal van vervoersoplossingen én ook nog eens administratief worden ontlast.

Ondernemers zijn duizendpoten. Van het bezoeken van klanten tot productiewerk, huisvesting en administratie, het moet allemaal worden gedaan. En dan is er ook nog de mobiliteit. In het verleden was dat vaak een hele uitzoekerij die ook nog eens zorgde voor een aanzienlijke administratieve last. 

Manon Haagmans, propositie marketeer voor de zzp/mkb-markt bij de ANWB, ontwikkelt nieuwe mobiliteitsproducten en -oplossingen voor deze categorie ondernemers. “Als mobiliteitspartner voor zzp’ers en mkb’ers weten wij als geen ander waar we deze groep ondernemers mee kunnen helpen. Vandaar dat we afgelopen zomer de ANWB Mobiliteitskaart hebben ontwikkeld en gelanceerd. Daarmee bieden we mobiliteitsoplossingen die voorzien in gemak, flexibiliteit en administratieve ontzorging.”

Alles op één factuur

Manon Haagmans: “In de Mobiliteitskaart zijn alle Nederlandse mobiliteitsdiensten samengebracht. Je kunt er mee tanken, parkeren, hij geeft toegang tot Greenwheels en Uber en je kunt er je elektrische auto mee opladen. Daarnaast is de kaart ook een OV-chipkaart en kun je er een OV-Fiets mee huren. De ANWB Mobiliteitskaart is beschikbaar voor een laag, vast bedrag per maand. De kosten voor de diensten die in een maand zijn afgenomen, worden maandelijks in rekening gebracht en overzichtelijk gegroepeerd op één btw-factuur. Dit betekent gemak en tijdwinst én de ondernemer is meteen verlost van alle losse bonnetjes en declaraties van werknemers.”

Op dit moment zijn we de ANWB Mobiliteitskaart aan het vernieuwen. De kaart is vanaf begin 2022 weer verkrijgbaar.

Van bezit naar gebruik

De vele mogelijkheden die de kaart biedt, maken hem interessant voor ondernemers die een brede mobiliteitsbehoefte hebben. “We zien allemaal de trend van bezit naar gebruik.” legt Manon uit. “Die trend wordt ook voor de zzp- en mkb-markt interessant. Met de ANWB Mobiliteitskaart spelen we daar op in. Zelfs een ondernemer die geen auto heeft, kan met de Mobiliteitskaart alle kanten op.”

Andere mogelijkheden ontstaan door de connected technologie. Manon vervolgt: “De mogelijkheden daarvan zijn enorm. We kunnen daarmee nu al de staat van een auto op afstand monitoren en zelfs storingen voorspellen. Maar je kunt je ook voorstellen dat er een moment komt dat je op basis van die technologie de klant gaat adviseren over de meest ideale vorm van reizen: auto, trein, bus of fiets. Of een combinatie daarvan. Met het groeiende aantal milieuzones in de grote steden is het tegenwoordig een veel gestelde vraag wat is vandaag het beste vervoermiddel voor mij? De Mobiliteitskaart zorgt ervoor dat ondernemers zonder zorgen kunnen switchen tussen verschillende vervoersmogelijkheden.”

Mobiliteitspartner van zzp en mkb

ANWB Zakelijk heeft de ambitie om dé mobiliteitspartner van de zzp- en mkb markt te zijn. “Grote corporate organisaties hebben specialisten in dienst die het hele wagenparkbeheer regelen. Zzp’ers en mkb-ondernemers hebben dat niet. Die moeten het zelf doen, terwijl ze druk bezig zijn om hun bedrijf te runnen. Omdat wij begrijpen waar de behoefte ligt op het gebied van mobiliteit, kunnen we de mkb’ers en zzp’ers op hun wenken blijven bedienen.”