Vakantiegangers goed voorbereid op reis door de ANWB Vakantiecheck

Tientallen vakantiegangers zijn zaterdagochtend bij de grensovergang bij Hazeldonk gestopt voor een laatste vakantiecheck van hun voertuig door de ANWB en Autotaalglas. 

Mensen die onderweg zijn naar België, Luxemburg en Frankrijk konden ook dit jaar tussen 07.00 en 12.00 uur terecht bij parkeerplaats Hazeldonk langs de A16. Vier wegenwachten, twee caravanexperts en vrijwilligers stonden klaar om de voertuigen na te kijken. In totaal zijn ruim 50 auto's, 16 caravans, 1 vouwwagen en 1 camper geïnspecteerd. 

Vooral sprake van het verhelpen van kleine storingen

Van de meeste voertuigen was de technische staat redelijk goed. Wel moest er veel olie en koelvloeistof worden bijgevuld. In een aantal gevallen moesten lampjes worden vervangen. Ook was er een storing in de remlichten van een caravan en een defecte kentetekenplaatverlichting. Bij één auto was de veer van de schokbreker gebroken. Deze vakantiegangers heeft de Wegenwacht voor verdere afhandeling verwezen naar het Wegenwachtstation in Breda. Twee caravans waren te zwaar beladen, waarvan één ruim 200 kilo te zwaar was.

Caravan beladen, hoe doe je dat?


Nu actueel

Verkeersdruktekalenders Europa: dit zijn de drukke dagen op buitenlandse snelwegen
Dossier: rijden met de caravan

Speciaal voor jou geselecteerd