Voorkom autopech met ANWB Smart Driver

Ruim een derde van de Nederlandse automobilisten is bang om autopech te krijgen. Bij automobilisten jonger dan 30 jaar is dit zelfs de helft. Dit blijkt uit een representatief onderzoek dat in opdracht van de ANWB is uitgevoerd. De ANWB wil deze zorgen wegnemen met ANWB Smart Driver.

Bij deze nieuwe aanvulling op het Wegenwacht pakket, die vandaag (1 oktober 2020) wordt gelanceerd, wordt gebruik gemaakt van een connector in de auto. Eventuele autoproblemen komen hiermee in beeld voordat zij zich in de praktijk voordoen. Dit kan onnodige pech en onverwachte reparaties voorkomen.  

Connector en app

Smart Driver bestaat uit een connector, die in de auto wordt geklikt, en een app op de smartphone van de bestuurder. Via de connector worden technische data van het voertuig met de de experts van de ANWB Wegenwacht gedeeld. Op basis van deze data kunnen vroegtijdig storingen worden voorspeld. De bestuurder van het voertuig wordt vervolgens op de hoogte gebracht door de Wegenwacht en voorzien van een deskundig advies. Wanneer een automobilist toch stil komt te staan, ziet de Wegenwacht direct waar het gestrande voertuig zich bevindt en ook wat eraan mankeert. Hierdoor kan de hulpverlening sneller verlopen. Bij een aanrijding wordt via Smart Driver meteen contact opgenomen met de bestuurder en worden indien nodig de hulpdiensten ingeschakeld.

Signaleren van accuproblemen

Naast een lekke band en kapotte dynamo worden in het onderzoek problemen met de accu als meest vervelend ervaren. Smart Driver signaleert mogelijke accuproblemen voordat deze zich daadwerkelijk voordoen en informeert de bestuurder zodra er een waarschuwingslampje op het dashboard gaat branden. 

Ook een autocheck maakt onderdeel uit van ANWB Smart Driver. Het voertuig wordt daarbij door de Wegenwacht nagelopen op 15 punten. Aan de hand daarvan krijgt de bestuurder een checklist  voor een volgend garagebezoek.

Daarnaast worden herinneringen voor periodiek onderhoud verzonden en worden allerlei tips verstrekt over controles die de bestuurder eenvoudig zelf kan uitvoeren, zoals het checken van de bandenspanning of het oliepeil. Hierbij helpt Smart Driver met duidelijke instructievideo's en tips.

Alles over Smart Driver

Speciaal voor jou geselecteerd