Goede opkomst bij ANWB Vakantiecheck

Tientallen vakantiegangers zijn zaterdagochtend bij Hazeldonk gestopt voor een laatste vakantiecheck van hun voertuig door de ANWB, Kwik-Fit en Autotaalglas. De opkomst was ongeveer even groot als vorig jaar.

Mensen die onderweg zijn naar België, Luxemburg en Frankrijk konden tussen 07.00 en 12.00 uur terecht bij verzorgingsplaats Hazeldonk langs de A16. Vier wegenwachten, twee caravanexperts en vrijwilligers stonden klaar om de voertuigen na te kijken. In totaal zijn 72 auto's, zestien auto-caravancombinaties en vier campers geïnspecteerd.

Vooral sprake van het verhelpen van kleine storingen

Van de meeste voertuigen was de technische staat redelijk goed. Wel moest veel olie worden bijgevuld, waarschijnlijk omdat veel voertuigen dit voorjaar door de coronacris stil hebben gestaan. Bij een auto moest een v-snaar worden vervangen. Twee auto's met caravan waren zwaarbelast, zo'n 300 tot 350 kilo. 

Opvallend: evenveel animo

Het was opvallend dat er evenveel animo voor een check was als een jaar geleden. De verwachting was dat er minder mensen zouden vertrekken naar België, Luxemburg en Frankrijk, maar dat bleek niet het geval. 

Caravan beladen, hoe doe je dat?


Nu actueel

Verkeersdruktekalenders Europa: dit zijn de drukke dagen op buitenlandse snelwegen
Dossier: rijden met de caravan

Speciaal voor jou geselecteerd