Beste pechhulpverlener van Europa is bekend

Europees Kampioenschap voor pechhulpverleners in Utrecht

De allerbeste pechhulpverleners uit heel Europa hebben in Nederland op 2 en 3 oktober met elkaar gestreden om de titel ‘De beste pechhulpverlener van Europa’. Nederland deed wel mee, maar was, als winnaar van 2017 en 2018, uitgesloten van het erepodium. De winnaar van dit jaar is de ADAC (Duitsland).

Waar je ook bent in Europa, meer dan 7.000 wegenwachten staan voor je klaar om je te helpen. De ANWB werkt samen met zusterclubs, zoals ADAC in Duitsland of ACI in Italië. Ieder jaar organiseert één van de clubs een educatieve wedstrijd die in het teken staat van het leren van elkaar. Op deze manier krijgen al onze leden door heel Europa vergelijkbare hulp.

Winnaar

Dit jaar vond de wedstrijd plaats in Nederland. Pechhulporganisaties uit 19 landen zijn met elkaar de strijd aangegaan. Ieder land had een team van 2 personen. Hoewel het accent lag op kennisoverdracht blijft winnen altijd leuk. ANWB Wegenwacht kwam in 2017 (Slovenië) en 2018 (Oostenrijk) thuis met de 1e prijs. Dit jaar was de ANWB de gastheer en ook uitgesloten van de winst. Na twee intensieve dagen is de winnaar bekend: de ADAC, gevolgd door AMZS (Slovenië) en de ÖAMTC (Oostenrijk).