De praatpaal is terug

Praatpalen worden laadpalen

Een groot deel van 3300 praatpalen die vorig jaar langs de snelwegen verdwenen, keert terug als laadpaal voor elektrische auto's en fietsen. Ecoleon, het bedrijf dat de herbestemming van de praatpalen voor zijn rekening nam, presenteert vrijdag de eerste twee 'laadpraatpalen'.

praatpaal met hoes

Ecoleon verwijderde samen met verkeersbureau Dover alle praatpalen van Rijkswaterstaat. Ze hadden vanaf 1957 dienst gedaan als communicatiemiddel voor de pech hebbende automobilist, die ermee in contact kwam met de ANWB Wegenwacht. Duizend van de 3300 exemplaren gingen de verkoop in voor de liefhebbers. Voor de overige palen zocht Ecoleon naar plannen voor een nieuwe duurzame bestemming.

Er werden 3000 ideeën ingestuurd. De praatpalen inzetten als oplaadpalen voor elektrische auto’s bleek het meest kansrijk, meldt het bedrijf.

De populariteit van de praatpaal

Dat de praatpaal heel geliefd is, is wel gebleken. De 500 praatpalen die vorig jaar te koop werden aangeboden waren binnen dertig minuten uitverkocht. De prijsvraag van de Kampioen van vorig jaar waarbij een praatpaal te winnen viel, leverde een storm aan reacties op. Eerder kwam de praatpaal al terug als ludiek carnavalspak.

Lees ook: alles over de praatpaal
En bekijk ook meer over elektrisch rijden.