Wegenwacht op e-bike rukt weer uit

De Wegenwacht op de e-bike gaat per 1 april weer aan de slag in de stadscentra van Amsterdam en Den Haag. Er komt één wegenwacht per stad in actie. De wegenwacht op de fiets wordt in juni ook actief in Utrecht en Rotterdam.

De inzet van de fiets in de stad levert tijdwinst op voor ANWB-leden met pech en is een goede keuze in het stadsverkeer. Ook met het oog op de leefbaarheid en de luchtkwaliteit in de steden.

De wegenwachten hebben de beschikking over gereedschap waarmee ze de meest uiteenlopende pechgevallen op kunnen lossen. Zelfs het starten van een van een auto met een lege accu  is mogelijk. 

E-bike en aanhanger voorzien van veiligheidsstriping

Wegenwachten rijden op een e-bike van het merk Riese & Müller LS (Low Speed). Zij maken gebruik van een Aidoo-aanhanger. Zowel de e-bike als de aanhanger zijn voorzien van veiligheidsstriping, zodat deze goed zichtbaar zijn in het verkeer.

De wegenwacht heeft onder meer het volgende aan gereedschap aan boord; compressor om banden op te pompen, een elektronicatester, EHBO-kit, krik en een startaccu. 
 

Heb je nog geen pechhulp?

We doen er alles aan om je snel weer op weg te helpen. Nú 16,- korting als je het Nederland Standaard pakket afsluit.

Bekijk pakketten