ANWB Doorlopende Reisverzekering beste uit test Consumentenbond

De Consumentenbond vergeleek de polisvoorwaarden en premie van 26 doorlopende reisverzekeringen. De ANWB Doorlopende Reisverzekering behaalde een score van 8,6 en is uitgeroepen tot ‘Beste uit de test’.

Goede beoordeling

Het is heel bijzonder dat we wederom de beste dekking en voorwaarden kunnen bieden voor onze klanten in vergelijking met andere aanbieders. De ANWB Doorlopende Reisverzekering is goed beoordeeld vanwege de ruime bagagevergoeding. Ook is er ruime vergoeding bij invaliditeit of overlijden na een ongeval op vakantie.

Ruime dekking, ook tijdens corona

Ook is er een ruime dekking op de reisverzekering als je op vakantie te maken krijgt met coronamaatregelen. ANWB heeft sinds 22 september 2021 de beperkingen voor de reisverzekering opgeheven. Reizen naar een gebied met code rood of oranje is weer volledig gedekt op de reisverzekeringen.

Onvoorziene uitgaven en schade zijn ook verzekerd als deze door corona zijn veroorzaakt. Let op, bij medische kosten moet wel de aanvullende dekking 'Medische kosten' worden afgesloten. Kosten voor repatriëring  (terugkeer) en onvoorziene kosten wanneer reizigers tijdens de reis corona krijgen of in quarantaine moeten, zijn ook verzekerd. 

Meer weten over wat wel en niet is verzekerd in coronatijd? Wij hebben alle informatie over de vergoedingen en hulp van de ANWB Reis- en Annuleringsverzekering in een handig overzicht gezet. Ook hebben we de belangrijkste veelgestelde vragen verzameld..

Meer over de dekking in coronatijd