Nieuwsoverzicht

Zoeken

Meer dan 1000 nieuwsberichten

 1. Extra druk verkeer door Duitse feestdag en evenementen

  18 juni 2019

  Het wordt woensdag tijdens de avondspits, maar vooral donderdagochtend en avond extra druk op de weg doordat veel Duitse toeristen voor een lang weekend naar Nederland komen.

 2. Druk verkeer door Duitse feestdag

  18 juni 2019

  Donderdag 20 juni is het Sacramentsdag. Dit is in Duitsland, waar het Fronleichnam wordt genoemd, een vrije dag. Veel oosterburen hebben dus een lang weekend. Daarnaast begint in de deelstaten Berlijn en Brandenburg donderdag al de zomervakantie.

 3. Stakingen/acties in Europa

  18 juni 2019

  Overzicht van (aangekondigde) stakingen/acties in verschillende Europese landen.

 4. Overzicht Alpenpassen

  18 juni 2019

  Welke bergpassen in de Alpen zijn wel of niet open?

 5. Kans op vertraging door grenscontroles

  18 juni 2019

  Europese grenscontroles veroorzaken regelmatig, vooral op drukke reisdagen als vrijdag en zaterdag, vertraging voor automobilisten.

 6. Podcast: Deltaplan Mobiliteit onder de loep

  17 juni 2019

  In de Spitsbrekers-podcast aandacht voor het recent gepresenteerde Deltaplan Mobiliteit. Te gast is onze hoofddirecteur Frits van Bruggen, voorzitter van de Mobiliteitsalliantie. Hij gaat in gesprek met Carlo van de Weijer, mobiliteitsexpert jurylid van Spitsbrekers.

 7. Spontaan eeuwfeest Citroën

  14 juni 2019

  In 2019 bestaat Citroën 100 jaar. Dat werd gevierd met een spontane tentoonstelling in hartje Parijs. De ANWB was er bij!

 8. Sprinkhanenplaag Sardinië

  13 juni 2019

  Miljoenen sprinkhanen zijn op het Italiaanse vakantie-eiland Sardinië neergestreken. Tenminste twintig vierkante kilometer is aangetast in de regio rond de stad Nuoro in het binnenland. Lokale boeren noemen het een 'echte noodsituatie'.

 9. Zonder zorgen op vakantie

  12 juni 2019

  Vakantie. Altijd iets om naar uit te kijken. Bij de ANWB begrijpen we dat je wel wat hulp kunt gebruiken om zorgeloos en met plezier onderweg te zijn. De ANWB helpt je met informatie, tips én een Europa dekking.

 10. Nieuw: hotels langs je fietsroute!

  07 juni 2019

  In de ANWB fietsknooppuntenplanner kun je nu direct zien welke hotels er langs je zelfgemaakte route liggen. Tip voor het Pinksterweekend: stippel een mooie fietsroute uit en maak er een lekker lang weekend van.