Nieuwsoverzicht

Zoeken

Meer dan 1000 nieuwsberichten

 1. Coronamaatregelen België

  26 mei 2020

  Vanwege het coronavirus is het niet toegestaan om zomaar naar België te reizen. Zogenaamde 'niet-essentiële' reizen zijn niet toegestaan tot 8 juni.

 2. Maatregelen Europees verkeer en coronavirus

  26 mei 2020

  In verband met het coronavirus hebben veel landen verkeersmaatregelen ingesteld. Volg via Twitter @ANWBEuropa de actuele Europese verkeerssituatie.

 3. Coronamaatregelen bij reizen door Spanje

  26 mei 2020

  De Spaanse grenzen zijn dicht voor niet-Spanjaarden, maar Nederlanders mogen met de auto terugreizen naar Nederland. Om de terugreis door Spanje naar Nederland te ondersteunen, is er een document (in het Spaans en Engels) van de Nederlandse ambassadeur in Madrid beschikbaar.

 4. Coronamaatregelen bij reizen door Frankrijk

  26 mei 2020

  In Frankrijk zijn maatrgelen ingesteld in verband met het coronavirus. Buitenlanders op doorreis, hebben een speciaal formulier (wat gedownload kan worden) nodig om door Frankrijk te reizen.

 5. Stakingen/acties in Europa

  26 mei 2020

  Overzicht van (aangekondigde) stakingen/acties in Europa met overlast voor verkeer/transport.

 6. Overzicht Alpenpassen

  26 mei 2020

  Welke bergpassen in de Alpen zijn wel of niet open?

 7. ANWB presenteert coronalabel voor campings

  25 mei 2020

  Vanaf vandaag kan de kampeerder aan de hand van een speciaal label op anwb.nl zien of de Nederlandse camping van zijn keuze speciale coronamaatregelen heeft getroffen en welke dat zijn.  

 8. Onderzoek: Nederlander wil na corona meer met eigen vervoer reizen

  22 mei 2020

  Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat een fors deel van de Nederlanders (36%) na de coronacrisis vaker met eigen vervoer wil reizen.

 9. Dubbeltest Ford Kuga 2.5 Plug-in Hybrid vs. Volvo XC40 Recharge T5 Plug-in Hybrid

  22 mei 2020

  Zowel Ford als Volvo hebben de opleving van de elektrische auto onderschat. Met semi-elektrische uitvoeringen van de Kuga en XC40 proberen de fabrikanten die achterstand nu in te lopen. Welke crossover profiteert het meest van de toevoeging van een stekker?

 10. Vergelijk e-bike met auto en OV

  22 mei 2020

  Benieuwd hoe jouw vertrouwde auto- of OV-route eruit ziet als je overstapt op een e-bike? In de vernieuwde ANWB Routeplanner kun je naast de vertrouwde fiets ook kiezen voor de e-bike.