Naar buiten?

Geef elkaar de ruimte!

'Houd minimaal anderhalve meter afstand (twee armlengtes) van elkaar om jezelf en anderen te beschermen tegen infectie met het coronavirus en beperk het aantal tot 3 personen.' De overheid heeft ons allemaal gevraagd om ons te houden aan de richtlijnen van het RIVM.

(Tekst loopt verder na afbeelding)

Voor iedereen geldt: blijf zoveel mogelijk thuis. Een frisse neus halen kan, maar niet in een groep. Drie personen is het maximum, niet meer.

Noodverordening

Burgemeesters kunnen gebieden aanwijzen waar groepsvorming verboden is. Ze kunnen bijvoorbeeld 'stranden, parken en campings' sluiten als dat noodzakelijk is voor de volksgezondheid. Dat gebeurt overigens pas als deze locaties zelf onvoldoende maatregelen hebben getroffen.

Als mensen geen anderhalve meter afstand houden, kan hierop worden gehandhaafd. En dat kan een boete opleveren tot 400 euro.

Bekijk de website van je gemeente voor tips en maatregelen

Meer over de landelijke regels op de website van het RIVM

•    Website RIVM

RIVM-richtlijn

De richtlijnen van het RIVM-richtlijn zeggen dat je minimaal anderhalve meter (twee armlengtes) afstand houdt van elkaar. Zo bescherm je jezelf en anderen tegen infectie met het coronavirus.

Meer over het coronavirus

Zie ook

Op de fiets naar de supermarkt of een recreatief rondje in de buurt, hoe bewaar je afstand tot andere fietsers? 'Hoe heurt dat' op het fietspad?

Fietsen in tijden van corona: met afstand het beste