ANWB Reizen stopt vakantiereizen

Laatste update 26 augustus 2020 Reizen met recreatieve doeleinden is voor veel Europese landen weer mogelijk. Er zijn bestemmingen waar we als ANWB Reizen nog niet naartoe kunnen reizen. Hoewel het grootste gedeelte weer te bereizen is, zijn er regionaal en lokaal snel veranderende kleurcodes. Zoals je van ons mag verwachten, houden we deze nauw in de gaten. We nemen direct contact met je op als je een reis hebt geboekt die regionaal of lokaal als code oranje wordt of is aangemerkt.

Een vakantie door meerdere landen

Voor combinatiereizen (reizen die door meerdere landen gaan) geldt dat deze onderhevig zijn aan veranderingen, in verband met de kleurcodes en regels per land. Wij kunnen helaas op voorhand niet zeggen of je combinatiereis doorgaat. Je mag erop vertrouwen dat je reis doorgaat, als je niets van ons gehoord hebt. Je ontvangt spoedig van ons je reisbescheiden. Als je reis niet doorgaat (of in andere vorm doorgaat), nemen wij spoedig contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Omboeken of ANWB Reizen-voucher

Klanten die zouden vertrekken tot en met 31 december zijn hun geld niet kwijt. Zij kunnen omboeken naar een andere vertrekdatum of kunnen aanspraak maken op het zojuist ingevoerde ANWB Reizen-voucher (ook bekend als Corona-voucher) van ANVR/SGR dat inwisselbaar is voor een andere reis bij ANWB Reizen op een ander moment. Klanten krijgen hierover persoonlijk bericht met de bijbehorende voorwaarden.

Reizigers op bestemming

ANWB Reizen staat momenteel in contact met haar reisleiders en partners op de bestemmingen waar reizigers nu zijn en maken per bestemming de afweging om reizen vroegtijdig te stoppen. Reizigers krijgen hierover persoonlijk bericht.

Kijk voor een actueel overzicht van de geannuleerde reisbestemmingen voor Europa op de website van Pharos Reizen en voor de bestemmingen buiten Europa op de website van FOX reizen