ANWB Reizen repatrieert haar reizigers uit buitenland

ANWB Reizen is volop bezig alle reizigers die nu in het buitenland verblijven naar Nederland te repatriëren. Het gaat in totaal om 1500 reizigers die in nog naar Nederland terug moeten komen. Het gaat om reizigers die een reis hebben geboekt bij ANWB Reizen, daaronder vallen reisorganisaties FOX Verre reizen, Pharos Reizen, ANWB Ledenreizen, Kampeerreizen van ANWB en Travelhome.

(tekst gaat verder onder foto)

Vliegtuig (vleugel) in de lucht

De reizigers verblijven onder meer in landen als IJsland, Spanje, Vietnam en Costa Rica maar ook diverse landen binnen Europa, die als autobestemming populair zijn.

Reisverboden

De reden voor deze beslissing is ingegeven door de vele reisverboden die zijn ingesteld en landsgrenzen en luchthavens die al zijn gesloten of op het punt staan om te sluiten. Ook reizigers met de auto - die bij de ANWB hebben geboekt - worden persoonlijk geïnformeerd. De ANWB adviseert deze groep om terug te komen en wijst hen ook op een route zonder belemmeringen.

Complexe logistieke operatie

Het terughalen van de luchtreizigers is een complexe logistieke operatie, die met luchtvaartmaatschappijen wordt uitgevoerd. Dit gebeurt met de hulp van lokale agenten in het buitenland.