Verkeersslachtoffers nu gratis juridisch advies via ANWB Letselhulp

Verkeersslachtoffers die juridische vragen hebben na een ongeluk in Nederland kunnen voortaan telefonisch contact opnemen met ANWB Letselhulp. ANWB biedt deze dienstverlening aan omdat het niet altijd duidelijk is voor verkeersslachtoffers welke rechten ze hebben of welke juridische stappen je na een ongeluk kunt ondernemen.

Recht op schadevergoeding

Een verkeersongeluk zit soms in een klein hoekje. Wat niet iedereen weet is dat je als verkeersslachtoffer vaak recht hebt op een schadevergoeding als je gewond bent geraakt. Zelfs als jou ook een verwijt te maken valt, kun je als voetganger of fietser recht hebben op een financiële compensatie. 

ANWB Letselhulp

Verkeersslachtoffers kunnen na een ongeluk in Nederland telefonisch contact opnemen met ANWB Letselhulp. De telefoonlijn wordt bemand door ANWB letselschadespecialisten en is van maandag t/m vrijdag te bereiken op 088 269 77 66 van 8.30 – 17.00u.

Ervaren letselschadespecialisten adviseren verkeersslachtoffers kosteloos over de aansprakelijkheid en het verhalen van de kosten van letselschade na een verkeersongeluk in Nederland. Ook verwijzen ze hen door naar goede en gespecialiseerde hulpverleners.

Kosteloos letselschade verhalen voor ANWB-leden

Als uit de situatie blijkt dat het slachtoffer recht heeft op een schadevergoeding, dan kunnen ANWB-leden in aanmerking komen voor kosteloze rechtsbijstand. Het aansprakelijk stellen en het claimen van de schadevergoeding kunnen ze in dit geval volledig aan de letselschade experts overlaten.

Verkeersslachtoffers die geen ANWB-lid zijn maar wel recht hebben op een schadevergoeding, kunnen ook na het ongeluk lid worden. Op deze manier komen zij mogelijk ook in aanmerking om kosteloos te worden bijgestaan door ANWB Rechtsbijstand.

Online check

Via de ANWB Verkeersletselcheck kunnen verkeersslachtoffers vrijblijvend hun situatie voorleggen. Binnen 48 uur horen ze of de ANWB letselschadespecialisten hen kosteloos kunnen helpen met het verhalen van hun letselschade. Direct contact opnemen is ook mogelijk via 088 269 77 66.

Meer over ANWB Letselhulp