Aardbeving Lombok

Hulplijn ministerie van Buitenlandse Zaken +31 247247247

Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat de meeste Nederlanders die, na de aardbeving (op zondag 5 augustus) Lombok en de Gili-eilanden wilden verlaten, op weg zijn naar huis. Zeker driehonderd Nederlanders zijn vanuit Lombok en de Gili-eilanden geëvacueerd of vertrokken.

Paniek door nieuwe aardbeving

Donderdag 9 augustus is Lombok opnieuw opgeschrikt door een krachtige aardbeving. Die had volgens de eerste berichten een kracht van 6,2. Getuigen zeggen dat een aantal gebouwen is ingestort. Mensen renden in paniek de straat op.

Het eiland werd zondag 5 augustus getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,9 op de schaal van Richter. Die werd gevolgd door een serie naschokken. De rampenbestrijdingsdienst BNPB meldt dat meer dan driehonderd mensen zijn omgekomen door het natuurgeweld. 

Hulplijn voor vragen

Wie vragen heeft, kan zowel vanuit Lombok als vanuit Nederland contact opnemen met de 24/7-hulplijn van het ministerie +31-247247247

Ik ben veilig

Het Nederlandse Rode Kruis heeft maandagochtend de website Ik ben veilig opengesteld. Via de site kunnen Nederlanders op Lombok laten weten hoe ze het maken. Omgekeerd kan het thuisfront gericht op naam zoeken naar familie of vrienden die in het getroffen gebied zijn.

Vliegverkeer

De Indonesische autoriteiten gaan over de repatriëring, over de terugvlucht van toeristen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan informatie verstrekken over vluchten maar mengt zich er verder niet in. Vliegmaatschappij Garuda zet extra vluchten in.

Java en Bali

De beving werd ook gevoeld in delen van Java en op Bali, een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Op dat eiland zijn geen meldingen van Nederlanders in de problemen.

Bron: ANP
Foto: ANP

Zie ook

ANWB Reis- en/of Annuleringsverzekering

Wij kunnen ons voorstellen dat je n.a.v. de overstroming in Lombok vragen hebt over de ANWB Reis- en/of Annuleringsverzekering.
Meer informatie over de reis- en of annuleringsverzekering

Rechten van reizigers

Wat zijn je rechten bij calamiteiten tijdens georganiseerde reizen. Bekijk de informatie en veelgestelde vragen.
Calamiteiten voor of tijdens een reis