Opnieuw twee aardbevingen op Lombok

Hulplijn ministerie van Buitenlandse Zaken +31 247247247

Bij verschillende aardbevingen in korte tijd zijn in augustus op het Indonesische eiland Lombok veel slachtoffers gevallen en er is veel schade aan gebouwen en infrastructuur. Wie vragen heeft, kan zowel vanuit Lombok als vanuit Nederland contact opnemen met de 24/7-hulplijn van het ministerie +31 247247247. Het advies van het ministerie Buitenlandse Zaken is om niet naar het noorden van Lombok en de Gili eilanden te reizen.

Paniek door nieuwe aardbeving

Zondag 19 augustus is Lombok opnieuw opgeschrikt door twee krachtige aardbevingen. De eerste had een kracht van 6,3, de tweede 7,2 op de schaal van Richter. Het eiland werd 5 en 9 augustus ook getroffen door aardbevingen, waar veel slachtoffers bij gevallen zijn.

Hulplijn voor vragen

Wie vragen heeft, kan zowel vanuit Lombok als vanuit Nederland contact opnemen met de 24/7-hulplijn van het ministerie +31-247247247

Ik ben veilig

Het Nederlandse Rode Kruis heeft maandagochtend de website Ik ben veilig opengesteld. Via de site kunnen Nederlanders op Lombok laten weten hoe ze het maken. Omgekeerd kan het thuisfront gericht op naam zoeken naar familie of vrienden die in het getroffen gebied zijn.

Java en Bali

De beving werd ook gevoeld in delen van Java en op Bali, een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Op dat eiland zijn geen meldingen van Nederlanders in de problemen.

Bron: ANP
Foto: ANP

Zie ook

ANWB Reis- en/of Annuleringsverzekering

Wij kunnen ons voorstellen dat je n.a.v. de overstroming in Lombok vragen hebt over de ANWB Reis- en/of Annuleringsverzekering.
Meer informatie over de reis- en of annuleringsverzekering

Rechten van reizigers

Wat zijn je rechten bij calamiteiten tijdens georganiseerde reizen. Bekijk de informatie en veelgestelde vragen.
Calamiteiten voor of tijdens een reis