ANWB Rijopleiding op weg naar landelijke dekking

Met de komst van een 23e franchisenemer kan ANWB Rijopleiding (ARO) nu ook lessen aanbieden in Almere, het Gooi en de Vechtstreek.

De nieuwe vestiging in Naarden vult een belangrijke witte vlek in op de kaart. Binnen 2 jaar wil ARO graag op 50 plekken zitten om tot een landelijke dekking te komen. De 23e rijschoolhouder die onder ANWB-vlag de weg op gaat heet Erik Kemp. Hij heeft al jaren een eigen rijschool in Lelystad met 12 instructeurs. Naast zijn ARO-activiteiten blijft Kemp onder eigen naam actief met een rijschool voor beroepschauffeurs. Door de samenwerking met de ANWB wil Kemp bijdragen aan professionalisering van de branche, zo stelt hij in een artikel op de website van vakblad Verkeerspro. “Er is sprake van grote versnippering. Om dat tegen te gaan kunnen we een partij als de ANWB goed gebruiken.”

Druk van de 4 letters

Kemp realiseert zich dat de naam ANWB op zijn auto’s ook verwachtingen schept. “De ANWB is een bekende organisatie, dus het verwachtingspatroon is anders. Ik voel dan ook wel enige druk van ‘de vier letters’. De klant kiest bewust voor een ANWB-rijopleiding en mag dan ook op extra kwaliteit rekenen.” Het pand van ANWB Rijopleiding in Naarden is inmiddels officieel geopend. Sinds zaterdag 21 maart draait de nieuwe vestiging ook mee met de landelijke open dagen, waarbij potentiële leerlingen proeflessen van een half uur kunnen volgen. Het animo daarvoor overtreft met meer dan 3.000 aanmeldingen ruimschoots de belangstelling van vorig jaar.