Privacy ANWB Onderweg App

Op deze pagina vind je meer informatie over privacy & de ANWB Onderweg app.

Algemeen

ANWB verkoopt, ruilt of verhuurt geen persoonlijke data aan derden, tenzij wij je uitdrukkelijk om toestemming hebben gevraagd. De verkregen gegevens worden uitsluitend gebruikt om het surfgedrag van de bezoekers in kaart te brengen. Dit doen wij met een statistiekenprogramma om de app te optimaliseren en voor het oplossen van fouten. Voor de promotie van de apps maakt de ANWB gebruik van externe netwerken zoals Facebook.

Kijk naar de beschrijving van de privacy hoe de ANWB hiermee omgaat.

Machtigingen

Bij installatie van de Android app vraagt de app toestemming tot een aantal gegevens die voor de werking van de app noodzakelijk zijn. 

Graag lichten we die toe. Veel van de toestemmingen worden automatisch toegevoegd door Google, doordat we gebruik maken van Google API’s (bijvoorbeeld voor de kaarten binnen Onderweg).

In de ANWB Onderweg app worden de volgende machtigingen gevraagd;

  • Locatie (GPS- en netwerkgebaseerd). Hiermee kan de app je locatiegebaseerde informatie tonen ingeval van files, tanken, parkeren en de auto of openbaar vervoer planner.
  • Telefoon: het doel is om de telefoonstatus en telefoonidentiteit te kunnen lezen. Aan de hand hiervan kunnen er pushberichten afgeleverd worden.
  • Onder het kopje ‘overige’ staan nog een aantal machtigingen. Deze zullen hieronder ook nader worden toegelicht.
  • Volledige netwerktoegang: hierdoor kunnen we de internetconnectie controleren en een connectie met het internet maken.
  • Voorkomen dat apparaat overschakelt naar slaapmodus: de applicatie mag niet naar de background mag gaan, zodat de telefoon niet naar slaapmodus gaat wanneer ze de follow me optie aan hebben staan.
  • Gegevens van internet ontvangen: we hebben internet toegang nodig om bijvoorbeeld kaarten te tonen in de ANWB Onderweg app.
  • Netwerkverbindingen weergeven: als er problemen zijn met het netwerk, dan moeten we kunnen aangeven in de applicatie dat de internetconnectie niet goed werkt.
  • Activiteitsherkenning: hiermee kan de app zien of je in een voertuig zit, zodat hier bijpassende meldingen bij gegeven kunnen worden.

Wij hopen je met bovenstaande meer uitleg te hebben gegeven over de machtigingen die nodig zijn voor het gebruik van de ANWB Onderweg app. 

Partners

Voor ANWB Parkeren werken we samen met Yellowbrick. Zij verzorgen de uitvoering van de dienst. De algemene voorwaarden die van toepassing zijn, zijn van Yellowbrick. Als je ANWB Parkeren gaat gebruiken als ANWB-lid dan moet je ook in het systeem van Yellowbrick geregistreerd worden. Je bent al bekend bij de ANWB maar de ANWB levert je gegevens niet door aan Yellowbrick, vandaar dat de registratie langer en ingewikkelder is. Yellowbrick vertelt vervolgens aan de ANWB welke ANWB-leden gebruiken maken van dit ledenvoordeel. En die wil de ANWB een bericht kunnen sturen over parkeerupdates.

Ook wil de ANWB leden die ANWB Parkeren al hebben niet vermoeien met reclame over ANWB Parkeren. Je wordt voor ANWB Parkeren klant bij Yellowbrick en krijgt als ANWB-lid voordeel (gratis registratie en lagere transactiekosten). Yellowbrick verkoopt de gegevens ook niet door, maar moet de parkeerbelasting wel afdragen aan gemeenten.