Nieuw: ANWB Parkeeradvies

Parkeeradvies in heel Nederland met parkeerapp ANWB Onderweg

De ANWB heeft iets nieuws! Voortaan kun je thuis de beste parkeerplaats opzoeken voor je volgende autorit. Dat werkt zo!

Als het om parkeren gaat, is geen automobilist hetzelfde. De een wil zo dichtbij mogelijk parkeren en vindt de kosten minder belangrijk , de ander wil zo goedkoop mogelijk parkeren en vindt het prima een stukje te lopen als dat geld bespaart. Ook zijn er automoblisten die het liefst in een garage parkeren of een parkeerplaats van te voren reserveren. En als je dan toch moet betalen voor je plek dan graag wel zo eerlijk mogelijk. Voor alle situaties heeft de ANWB Onderweg app nu een oplossing: ANWB Parkeeradvies.

Hoe werkt ANWB Parkeeradvies?

Je kunt thuis je eerstvolgende bestemming, dag en verwachte aankomst invoeren. De ANWB Onderweg-app checkt dan alle parkeermogelijkheden. Je krijgt een overzicht van parkeertarieven, straatparkeren, parkeergarages, P+R-terreinen en parkeerplekken die je kunt reserveren. Kun je op loopafstand gratis parkeren, dan meldt de app dat ook. Zo ga je optimaal voorbereid op pad en kun je nog meer kosten besparen.

Eerlijker en goedkoper

Wil je op straat zo goedkoop mogelijk betaald parkeren? Steeds meer automobilisten ontdekken de voordelen van mobiel parkeren. Je betaalt per minuut en hebt geen weggegooide euro’s meer. Ook pakt de app automatisch het voordeligste tarief. Deze eerlijke manier van betalen is ook verwerkt in het ANWB Parkeeradvies.

Download gratis

De ANWB Onderweg app is gratis te downloaden voor Android en iOS. Technische vereisten: Android 5 en hoger of iOS 12 en hoger.

Onderweg-app in de Google PlayOnderweg-app in de App Store

ANWB Parkeeradvies - mobiel parkeren met de ANWB Onderweg app

Heb je de ANWB Onderweg-app al?

Open de Onderweg-app op je mobiel en bekijk op je gemak hoe het ANWB Parkeeradvies werkt.

Voorbeeld: je hebt zaterdag 17:30 uur een afspraak in de Havenstraat in Woerden

Je hebt een afspraak op zaterdagavond in de Havenstraat in Woerden . Je voert het adres in de app en zet de dag/tijd op zaterdag 17:30 uur. 

De app vertelt je precies wat de mogelijkheden zijn:

  • Indicatie van het tarief op bestemming op de gekozen dag en tijd
  • Zones in de buurt van je bestemming (voor als je mobiel wil betalen met een parkeerapp)
  • Gratis parkeren in de buurt van je bestemming (indien mogelijk)
  • Parkeergarages in de buurt van je bestemming
  • P&R mogelijkheden in de buurt van je bestemming
  • Parkeerplaatsen die je kunt reserveren 

Voor iedereen kan de keuze weer anders zijn wat je kiest. Het weer kan ook een rol spelen. In dit geval is het parkeren vanaf 18:30 gratis zowel op straat als in de parkeergarage en is er ook een gratis mogelijkheid een stukje verderop te parkeren. In Woerden zijn er nog geen parkeerplaatsen die je vooraf kunt reserveren. 

Als je op straat wil parkeren in Woerden in de buurt van de Havenstraat dan zijn er twee zones waarvan er eentje maar 60 minuten gebruikt mag worden (parkeerbeleid vanuit de gemeente). De app vertelt dat ook. Ben je dus een beetje te vroeg dan kun je beter een parkeerplaats uitzoeken waar de andere parkeerzone geldig is om een parkeerboete te voorkomen. In iedere stad heb je tegenwoordig wel zones met een korte parkeerduur, dus het is goed om de situatie ter plaatse even goed te bekijken. 

Parkeeradvies met ANWB Onderweg app

Parkeerplaats reserveren

Weet je al waar je wilt gaan parkeren en wil je zeker zijn van een plekje? Reserveer dan nu gemakkelijk online.
Reserveer online een parkeerplaats

Download gratis

De ANWB Onderweg app is gratis te downloaden voor Android en iOS. Technische vereisten: Android 5 en hoger of iOS 12 en hoger.

Onderweg-app in de Google PlayOnderweg-app in de App Store

 

 

Heb je al ANWB Parkeren?

Maak je al gebruik van ANWB Parkeren? Dan kan je hier inloggen en je gegevens wijzigen, klantnummer en/of wachtwoord opvragen, je parkeren product wijzigen en je parkeertransacties raadplegen.

Mijn ANWB Parkeren

Nog geen ANWB Parkeren?

Vraag gratis een login aan. In heel Nederland parkeren tegen een vast laag tarief van € 0,30 per parkeeractie. 

Gratis login voor ANWB Parkeren