Nieuw: ANWB Parkeeradvies

Parkeeradvies in heel Nederland met de ANWB Onderweg app

De ANWB heeft iets nieuws! Voortaan kun je thuis de beste parkeerplaats opzoeken voor je volgende autorit. Dat werkt zo!

Als het om parkeren gaat, is geen automobilist hetzelfde. De een wil zo dichtbij mogelijk parkeren en vindt de kosten minder belangrijk, de ander wil zo goedkoop mogelijk parkeren en vindt het prima een stukje te lopen als dat geld bespaart. Ook zijn er automobilisten die het liefst in een garage parkeren of een parkeerplaats van te voren reserveren. En als je dan toch moet betalen voor je plek dan graag wel zo eerlijk mogelijk. Voor alle situaties heeft de ANWB Onderweg app nu een oplossing: ANWB Parkeeradvies.

Hoe werkt ANWB Parkeeradvies?

Je kunt thuis je eerstvolgende bestemming, dag en verwachte aankomst invoeren. De ANWB Onderweg app checkt dan alle parkeermogelijkheden. Je krijgt een overzicht van parkeertarieven, straatparkeren, parkeergarages, P+R-terreinen en parkeerplekken die je kunt reserveren. Kun je op loopafstand gratis parkeren, dan meldt de app dat ook. Zo ga je optimaal voorbereid op pad en kun je nog meer kosten besparen.

Eerlijker en goedkoper

Wil je op straat zo goedkoop mogelijk betaald parkeren? Steeds meer automobilisten ontdekken de voordelen van mobiel parkeren. Je betaalt per minuut en hebt geen weggegooide euro’s meer. Ook pakt de app automatisch het voordeligste tarief. Deze eerlijke manier van betalen is ook verwerkt in het ANWB Parkeeradvies.

Download gratis

De ANWB Onderweg app is gratis te downloaden voor Android en iOS. Technische vereisten: Android 6 en hoger of iOS 14 en hoger.

Onderweg-app in de Google PlayOnderweg-app in de App Store

ANWB Parkeeradvies - mobiel parkeren met de ANWB Onderweg app

Heb je de ANWB Onderweg app al?

Open de ANWB Onderweg app op je mobiel en bekijk op je gemak hoe het ANWB Parkeeradvies werkt.

Voorbeeld: Je hebt op zaterdag 17:30 uur een afspraak in de Havenstraat in Woerden

Je hebt een afspraak op zaterdagavond in de Havenstraat in Woerden. Je opent de app, je voert het adres in en je zet de dag en tijd op zaterdag 17:30 uur. 

De app vertelt je precies wat de mogelijkheden zijn. Zo zie je:

  • Een indicatie van het tarief op bestemming op de gekozen dag en tijd
  • Zones in de buurt van je bestemming (voor als je mobiel wil betalen met een parkeerapp), inclusief de maximale parkeerduur en tarieven vanuit de gemeente
  • Waar je gratis kunt parkeren in de buurt van je bestemming (indien mogelijk)
  • Of er parkeergarages in de buurt van je bestemming zijn
  • De P&R mogelijkheden in de buurt van je bestemming
  • De parkeerplaatsen die je thuis vooraf kunt reserveren (in de grote steden)

Je keuze is afhankelijk van allerlei factoren. Bijvoorbeeld of het wel of niet regent en of er parkeerplaatsen in de buurt beschikbaar zijn. In dit geval is parkeren op zaterdag vanaf 18:30 gratis, zowel op straat als in de parkeergarage. Een stukje verderop is een gratis parkeermogelijkheid.

Ook kun je duidelijk zien dat je op de Havenstraat maar 120 minuten betaald mag parkeren. Omdat je nu maar 60 minuten hoeft te betalen (van 17:30 tot 18:30 uur) maakt dat niet zoveel uit, maar op andere momenten misschien wel.

Er zijn in Woerden nog geen parkeerplaatsen die je vooraf kunt reserveren. 

Wil je in de buurt van de Havenstraat op straat parkeren? Dan kun je kiezen uit drie zones, waarvan er één maximaal 30 minuten gebruikt mag worden en één maximaal 120 minuten (parkeerbeleid vanuit de gemeente). De derde zone is een dag tarief zone: in de app kun je lezen dat dit ene uur parkeren je maar liefst 20 euro zou kosten. Je kunt ook doorklikken naar de tarieven.

In iedere stad heb je tegenwoordig wel een paar zones met een korte parkeerduur of dagtarief. Het is dus handig om de situatie van tevoren even goed te bekijken. De ANWB Onderweg app laat alle speciale regels van de gemeente duidelijk zien. Zo voorkom je onaangename verrassingen!

Parkeerplaats reserveren

Weet je al waar je wilt gaan parkeren en wil je zeker zijn van een plekje? Reserveer dan nu gemakkelijk online.
Reserveer online een parkeerplaats

Download gratis

De ANWB Onderweg app is gratis te downloaden voor Android en iOS. Technische vereisten: Android 6 en hoger of iOS 14 en hoger.

Onderweg-app in de Google PlayOnderweg-app in de App Store

 

 

Heb je al ANWB Parkeren?

Maak je al gebruik van ANWB Parkeren? Dan kan je hier inloggen en je gegevens wijzigen, klantnummer en/of wachtwoord opvragen, je parkeren product wijzigen en je parkeertransacties raadplegen.

Mijn ANWB Parkeren

Nog geen ANWB Parkeren?

Vraag gratis een login aan. In heel Nederland parkeren tegen een vast laag tarief van € 0,30 per parkeeractie. 

Gratis login voor ANWB Parkeren