ANWB in samenwerkingsverband Medical Drone Service

Investering in drones voor medische zorg

Bij de ANWB hebben we als doel iedereen zorgeloos op weg te laten gaan. Dat doen we als je met pech langs de weg staat, maar ook als elke seconde telt. Sinds 1995 voeren we zo’n 9.000 vluchten per jaar uit met onze traumahelikopters, waardoor artsen sneller ter plaatse zijn en we letterlijk levens redden.

Als hét medisch vliegbedrijf in Nederland vinden we het logisch dat we kijken naar innovatieve mobiliteitsvormen die een bijdrage leveren in het brengen van zorg op het juiste moment en op de juiste plaats.

Driejarige pilot

'We merken dat door de toenemende filedruk, Nederland steeds minder goed bereikbaar is. En dat heeft ook gevolgen voor de zorg. Daarom investeert de ANWB in drones voor medische toepassingen en maken we onderdeel uit van het samenwerkingsverband Medical Drone Service. Samen met verschillende zorg- en mobiliteitspartners zij we we een driejarig pilottraject gestart om te onderzoeken hoe we drones slim in kunnen zetten voor de verdere verbetering van de moibiliteit in de medische zorgketen. De ANWB onderzoekt op welke wijze een veilige en betrouwbare drone-vliegoperatie voor dit doel gerealiseerd kan worden,' zegt Petra van Saaze, directeur ANWB Medical Air Assistance.

 

Meer informatie 

medicaldrone.nl