Wandelroute - 13 km

Hoenderloo (Gelderland)

  • Bereikbaar met openbaar vervoer
  • Weidegebied/akkerland
  • Parkeergelegenheid aanwezig bij het startpunt

Rondom Hoenderloo ligt een uitgestrekt bosgebied, waar je eindeloos kunt zwerven. Dominee Otto Heldring deed dat al in 1839, tijdens zijn voetreis over de Veluwe. Hij was het die de nederzetting Hoenderloo ontdekte: een verzameling plaggenhutten waar mensen in zeer armoedige omstandigheden bivakkeerden. Dankzij de sociaal bewogen dominee veranderde Hoenderloo in een dorp met de nodige voorzieningen zoals een waterput en een school. Vanuit dit dorp maakt u een stevige wandeling door Boswachterij Ugchelen- Hoenderloo, over de Hoog Buurlosche Heide en door het Deelerwoud. Statige beukenlanen, open heidevelden en een uit gestrekte zandverstuiving zullen een onuitwisbare indruk op u maken.

Download de route

Restaurant Het Deelerhof

Krimweg 35
7351 AV Hoenderloo (Gelderland)

Google maps - In de voetsporen van Heldring
Plan route
2 beoordelingen

Mooie wandeling!

ANWB legt ons in de mailing van 8 mei jl uit hoe met een wandel-GPS te wandelen, maar verzuimt bij herhaling om de GPS-track ook beschikbaar te stellen. Jammer.

Erg mooie route

Schitterende route. Veel wild onderweg gezien De bewegwijzering is niet overal heel duidelijk maar toch maar 1x verkeerd gelopen. De afstand is echter volgens mijn gps 17 km en dat komt overeen met de aangegeven 4 uur lopen