Uw scooter goed en voordelig verzekerd

  • 55% tot 75% no-claim korting
  • 1 jaar aanschafwaardegarantie
  • Ook 2e hands scooters verzekerd

Bel me voor offerte

Bekijk dekkingen

Download polisvoorwaarden (PDF, 162 kB)

Voor meer informatie

088 269 22 22

Ma t/m vr: 8.30 - 18.00 uur
Za: 10.00 - 16.00 uur
Zon- en feestdagen: gesloten

Direct afsluiten

Ga naar de desktop website.

Basisdekking Scooterverzekering

Bij de ANWB kunt u uw scooter verzekeren en kiezen uit drie verschillende basisdekkingen. De basisdekkingen zijn aan te vullen met de dekkingen verhaalsrechtsbijstand, ongevallen voor opzittenden of, aanschafwaardegarantie.

WA Dekking

De wet verplicht iedereen die op een scooter rijdt zich te verzekeren tegen schade die u bij anderen veroorzaakt - de wettelijke aansprakelijkheid. Deze WA-dekking omvat schade die u een ander toebrengt tot € 2.500.000,– voor materiële schade en € 6.000.000,– voor letselschade per schadegebeurtenis. De premie voor de WA-dekking is o.a. afhankelijk van uw leeftijd, uw postcode en no-claim korting.

U kunt de WA dekking voor uw scooter uitbreiden met de basisdekking Diefstal scooter en Aanrijding.

Diefstal Dekking

De module diefstal biedt dekking voor schade ten gevolge van joyriding en diefstal van uw scooter of pogingen daartoe. Maar ook schade door brand en storm (alleen bij rondvliegende of vallende voorwerpen) is gedekt. De premies zijn o.a. gebaseerd op het merk en de waarde van uw scooter.

Bij diefstal en totaal verlies van uw scooter krijgt u in het eerste jaar met een Diefstal dekking de nieuwwaarde van uw scooter terug. In het 2e en 3e jaar van de diefstaldekking wordt er per maand 1,8% van de nieuwwaarde afgeschreven. U kunt er ook voor kiezen om tot 3 jaar verzekerd te zijn voor uw aankoopbedrag. Lees hierover meer op de pagina aanvullende dekking.

Aanrijding

De basisdekking Aanrijding biedt dekking voor schade aan uw scooter na een aanrijding door uw schuld, beschadiging, onder andere door omvallen bij storm en vandalisme. De premie is o.a. gebaseerd op het merk en de waarde van uw scooter.

Kleding & helm

Onder de dekking Aanrijding is uw helm en kleding tot € 350,- per opzittende gratis meeverzekerd.

WA Dekking + Diefstal Dekking + Aanrijding

Dit is een "volledig casco"-verzekering die dekking biedt voor schade aan anderen, maar ook bijna alle schade van uw scooter is hiermee verzekerd.

Eigen Risico

Bij diefstal en totaal verlies van uw scooter krijgt u in het eerste jaar met een Diefstal dekking de nieuwwaarde van uw scooter terug. In het 2e en 3e jaar van de diefstaldekking wordt er per maand 1,8% van de nieuwwaarde afgeschreven.

DekkingEigen risico
WA€ 0,-
Diefstal€ 125,-
Aanrijding€ 125,-

Aanvullende dekkingen

Bent u op zoek naar nog meer zekerheid? U kunt uw scooterverzekering compleet maken met aanvullende dekkingen, naast de basisdekking. Dit kan door u te verzekeren voor verhaalsrechtsbijstand, ongevallen voor opzittenden of aanschafwaardegarantie.

Rechtsbijstand

Na een ongeluk helpt de ANWB u met het verhalen van de schade bij degene die het ongeluk veroorzaakt heeft. Dit gaat om zowel de materiële schade (schade aan kleding en bagage van bestuurder en passagier) en letselschade.

Ongevallen voor Opzittenden

U wilt er niet aan denken, maar u kunt blijvend invalide raken of overlijden als gevolg van een ongeval met uw scooter. Met de unieke dekking Ongevallen voor Opzittenden keert ANWB uit aan u of uw nabestaanden.

Wij vergoeden de geleden schade tot maximaal € 30.000,-. Het kan hierbij gaan om vergoedingen van medische behandeling (kosten die niet worden uitgekeerd door uw zorgverzekering), verlies van inkomen of kosten van aanpassingen bij invaliditeit. Bij overlijden ontvangen uw nabestaanden € 3.000,-.

Bestuurders jonger dan 25 jaar

Bent u jonger dan 25 jaar? Ook dan kunt u zich bij ons prima verzekeren.

Bent u ouder dan 25 jaar dan kunt u bestuurders jonger dan 25 jaar niet aanvullend meeverzekeren.

Aanschafwaardegarantie

De ANWB Scooterverzekering heeft standaard een zeer gunstige aanschafwaardegarantie voor nieuwe brommers en scooters. Bij diefstal en totaal verlies in het eerste jaar van de verzekering, wordt uw aankoopbedrag volledig vergoed.

Met de aanvullende drie jaar aanschafwaardegarantie bent u maar liefst drie jaar verzekerd van uw aankoopbedrag!

Bel me voor offerte

Bel me voor een offerte

Vul onderstaand uw gegevens in om een offerte aan te vragen. Wij bellen u dan terug.