Met de ANWB Motorverzekering staat u er nooit alleen voor

 • No-claim korting tot 80%
 • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale
 • Winterstopkorting 10%

Bel me voor offerte

Bekijk dekkingen

Download polisvoorwaarden (PDF, 151 kB)

Voor meer informatie

088 269 22 22

Ma t/m vr: 8.30 - 18.00 uur
Za: 10.00 - 16.00 uur
Zon- en feestdagen: gesloten

Direct afsluiten

Ga naar de desktop website.

Basisdekking motorverzekering

Verzekeringen voor uw motor zijn er in vele soorten. Met een van de drie basisdekkingen van de ANWB Motorverzekering gaat u altijd goed en voordelig de weg op.

WA-dekking

Met de WA-dekking bent u alléén verzekerd voor schade die anderen oplopen door een ongeluk dat door u veroorzaakt is. Een WA-dekking is verplicht voor alle motoren. Met een WA-dekking bent u nog niet verzekerd voor schade aan uw eigen motor. Wilt u ook schade aan uw motor verzekeren? Kies dan een Beperkt of Volledig Casco dekking.

WA + Beperkt Casco dekking

Deze motorverzekering dekt het volgende:

 • Diefstal of poging tot diefstal van uw motor
 • Aanrijding met een dier
 • Beschadiging van uw auto door brand of door slecht weer zoals stormschade.

Voorbeelden van schades waarvoor u verzekerd bent, zijn: schade als gevolg van brand, kortsluiting, diefstal en/of een poging tot diefstal, aanrijdingen met dieren, storm, hagel en natuurgeweld.

WA + Volledig Casco dekking

Deze verzekering dekt het volgende:

 • Diefstal of poging tot diefstal van uw motor
 • Aanrijding met een dier
 • Beschadiging van uw auto door brand of door slecht weer, zoals stormschade
 • Schade aan uw eigen motor die u zelf veroorzaakt heeft zoals een parkeerschade of een aanrijding
 • Schade aan anderen
 • 1 jaar nieuw- of 1 jaar aanschafwaardegarantie.

Aanvullende dekkingen

Wilt u extra zekerheid? Kies dan voor een van de aanvullende dekkingen:

Schadeverzekering voor Opzittenden

Alleen met de Opzittendenverzekering bent u als bestuurder zelf ook verzekerd als er door uw eigen schuld een ongeluk gebeurt. De Opzittendenverzekering geldt bovendien voor eventuele passagiers. Met deze dekking bent u verzekerd voor kosten die bijvoorbeeld gemaakt moeten worden ten gevolge van blijvende invaliditeit zoals aanpassingen in huis, medische behandeling en inkomstenderving. Per ongeval is tot maximaal € 100.000,- verzekerd.

Verkeersrechtsbijstandverzekering

De dekking Verkeersrechtsbijstandverzekering biedt juridische bijstand aan u en uw passagiers voor juridische problemen die zijn ontstaan in het verkeer. Bijvoorbeeld bij het vergoed krijgen van letselschade, schade aan kleding en bagage of verlies van inkomen.

Vervangend vervoer in Europa

U heeft recht op een vervangende motor in Nederland en Europa als de motor niet meer gebruikt kan worden door een verkeersongeval, diefstal of pech.

Aanvullend 3 jaar aanschafwaardegarantie

U krijgt de nieuwwaarde voor nieuwe motoren met een cataloguswaarde tot maximaal € 25.000,- of het hele aankoopbedrag voor gebruikte motoren tot maximaal € 25.000,- terug. U kunt uw Beperkt of Volledig Casco Dekking uitbreiden met 3 jaar aanschafwaardegarantie. Dan vergoeden wij bij diefstal of als de motor total loss is tot 3 jaar na de aanschafdatum het bedrag dat u ervoor betaald heeft. Dit geldt voor nieuwe en gebruikte motoren.

Accessoires tot € 2.500,-

Binnen uw Casco dekking zijn accessoires standaard tot € 500,- meeverzekerd. Wilt u uw Casco dekking uitbreiden, dan kan dat tot € 2.500,-. Het gaat om motoronderdelen die niet door de fabriek of importeur aangebracht zijn maar die u na aankoop van uw motor heeft laten inbouwen. Bijvoorbeeld een navigatie- of een audiosysteem, topkoffer of zadeltas.

Bel me voor offerte

Bel me voor een offerte

Vul onderstaand uw gegevens in om een offerte aan te vragen. Wij bellen u dan terug.