0 beoordelingen

Het is ondergebracht in de gelijknamige, met zorg gerestaureerde 18e-eeuwse boerderij. Streek- en landbouwmuseum Goemanszorg biedt de bezoeker een indringend beeld van het boerenleven aan het begin van de vorige eeuw tot aan de jaren vijftig, toen de mechanisatie van de landbouw zijn intrede deed. Voor de wat oudere bezoeker is het museum vaak een ‘feest der herkenning’. Voor de jonge bezoeker geeft het museum een educatief beeld van het agrarische leven van vroeger.

Streek- en landbouwmuseum Goemanszorg bevat een compleet ingerichte boerenwoning in de sfeer van begin 1900 met een deftige woonkamer, authentieke kelder, een verrassende bedstede, een knusse keuken en een originele opkamer. Rondom het museum is een prachtige tuin aangelegd met oude en hedendaagse landbouwgewassen, kruiden en hoogstamfruitbomen.

De grote schuur herbergt een verzameling werktuigen uit de vlas- en meekrapteelt, die uniek is in haar soort. Meekrap was in vroegere jaren een belangrijk gewas voor de vervaardiging van een populaire rode kleurstof. Er is een doorlopende videopresentatie van de bewerking van vlas. Daarnaast heeft het museum een uitgebreide collectie oude landbouwwerktuigen en ambachtelijk (hand-) gereedschap. Naast de permanente tentoonstelling van de collectie wordt er ook jaarlijks een wisseltentoonstelling georganiseerd.

Kijk op de website voor actuele toegangsprijzen.

Adres

Molenweg 4315 CE Dreischor (Zeeland)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen