0 beoordelingen

De nieuwe Stadsgehoorzaal was (en is) een imposant voorbeeld van neorenaissance-architectuur, dat in Nederland nauwelijks meer voorkomt. De voorgevel met de zuilengalerij geeft aan het gebouw een bijzondere allure. Versieringen en ornamenten zijn uitgevoerd in zink en zandsteen. Van het oorspronkelijke interieur (van na de brand in 1889) zijn onderdelen, zoals de lambriseringen en balkons in de grote zaal en het gehele interieur van de Breezaal tot op de dag van vandaag behouden gebleven. Gedurende decennia werden vele aanpassingen en uitbreidingen aangebracht.

Parkeren / bereikbaarheid
De Breestraat is na 19.00 uur met de auto toegankelijk, u kunt dus voor de deur uitstappen! Tot 19.00 uur is de Breestraat niet toegankelijk voor auto's. Aan de Haagweg (op een kleine 10 minuten loopafstand) ligt het dichtstbijzijnde parkeerterrein, dat bovendien een gratis taxiservice aanbiedt. Na het parkeren brengen de taxibusjes u in enkele minuten bij de zaal. Na afloop wordt u na een telefoontje weer bij het parkeerterrein afgezet.

OV
Het treinstation Leiden Centraal ligt op 15 minuten loopafstand. De Stadsgehoorzaal is vanaf het station uitstekend bereikbaar met de buslijnen 11, 12, 13, 28, 45, 169, 182,186, 187 en 206, die vlakbij stoppen.

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Breestraat 2311 CS Leiden (Zuid-Holland)

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

0 beoordelingen