0 beoordelingen

De wijngaarden van Maastricht behoren tot de oudste van Nederland en werden al aangelegd in de tijd van de Romeinen. U kunt deze wijngaarden bezoeken voor een rondleiding en om Pinot Noir, Riesling en Müller-Thürgau te proeven.

De Jekervallei
De Jeker is een kleine rivier, maar die van grote invloed is op het Limburgs landschap. Dwars door een groene vallei met heuvels en pittoreske dorpjes konkelt dit kleine riviertje zich een weg van de Belgische grens tot het samengaat met de Maas in Maastricht. Niet alleen de Bisschopsmolen dankt zijn bestaan aan de Jeker, ook de wijngaarden in de Jekervallei worden gevoed door deze kleine rivier.

Bezoek een wijngaard
Maastricht staat bekend als een van de culinaire steden van Nederland. De eigen wijngaarden, waar smaakvolle Nederlandse wijnen worden geproduceerd, spelen daarin een belangrijke rol. Dus, bent u op bezoek in Maastricht, dan is het zeker de moeite waard één van de wijngaarden te bezoeken. Aanraders zijn: Wijngaard De Apostelhoeve, Hoeve Nekum, Domaine Backerbosch en Wijngoed Thorn.

Adressen:
Wijngaard De Apostelhoeve: Susserweg 201, Maastricht
Hoeve Nekum: Nekummerweg 31, Maastricht
Domaine Backerbosch Cadier en Keer: Rijksweg 9-11, Cadier en Keer
Wijngoed Thorn: Leeuwenbekstraat 10, Ittervoort

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Maastricht (Limburg)

Openingstijden

zie voor de bezoektijden van de wijngaarden de website

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen