1 beoordelingen

Stap door de kloosterpoort en laat u verrassen door acht eeuwen geschiedenis; gotische elementen uit de dertiende tot vijftiende eeuw, barok en klassieke bouwdelen uit de 18-de eeuw, omsloten door een prachtige vestigingsmuur. Het in 1248 opgerichte klooster heeft tot aan de dag van vandaag zijn charme niet verloren. 

Destijds het thuis van adellijke kloostervrouwen, vandaag de perfecte ambiance voor een wandel- en/of fietstocht. Geniet van een ongedwongen sfeer in een prachtig natuurlandschap aan het water. Een heerlijke koffie- of theespecialiteit met huisgemaakt gebak in het knusse kloostercafé maakt dit dagje uit compleet.

Het café is iedere zaterdag en zondag (*) geopend van 11.00-17.00 uur

(*) behalve tijdens besloten evenementen. Kijk op onze website voor informatie over gewijzigde openstelling.

zie voor de prijzen de website

Adres

Maasstraße Goch-Asperden

Openingstijden

zie voor de openingstijden de website

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

1 beoordelingen

20 en 21 september Middeleeuws Feest

Het is weer zover… de tijdmachine houdt stil in het jaar 1474… De bourgondiers trekken op richting Neuss en op de weg belegeren ze het rijke klooster Graefenthal in Goch-Asperden. Kunnen de verdedigers de nonnen en het klooster redden...? We nodigen iedereen uit, groot en klein, om naar dit bijzondere middeleeuwse evenement te komen. Hier beleven de bezoekers de late middeleeuwen met vele facetten, waaronder het authentieke Legerkamp met re-enactors uit 5 landen. Naast de vele activiteiten gedurende de dag zoals uitleg over de vechtkunst met diverse middeleeuwse wapens is het hoogtepunt de veldslag. De troepen treffen elkaar op het grote veld, een bittere strijd om de winst volgt en het afvuren van echte kanonnen! ... wie zal er winnen? Talrijke attracties laten u de tijd vergeten: Het middeleeuwse leven en de gewoontes van de soldaten worden zo authentiek mogelijk uitgebeeld. Het klaarmaken van de wapenuitrusting , boogschieten en in het veelzijdige kindergedeelte zijn diverse middeleeuwse spelen zelf uit te proberen door de kinderen. Ook een "Kiddy Battle" waarbij de kinderen de echte ridders bevechten ontbreekt niet. De bezoeker kan zich diep onderdompelen in lang vervlogen tijden. Muzikanten, narren en goochelaars, op de markt met vele uitzonderlijke handelaren uit vele landen geven kunt u uw ogen en smaakpapillen de kost geven. Hete Mede-honingwijn, Vlees van de middeleeuwse bbq of huisgemaakte Graefenthaler Dadeltaart... Het zal een imponerend weekend worden. Openingstijden: • Zaterdag 20 september van 11.00 - 22.00 uur, • zondag 21 september van 10.00 - 19:00 uur Entree: • Volwassenen: 7 Euro • Kinderen, studenten, senioren: 4 Euro • Familiekaartje: 2 volw. + 3 kinderen: 20 Euro • In middeleeuwse kleding: 2 Euro korting Klooster Graefenthal Maasstrasse 48-50 47574 Goch Asperden Duitsland +49 (0)2823 92 88 780 PR@Kloster-Graefenthal.de www.kloster-graefenthal.de info@kloster-graefenthal.de