0 beoordelingen

800 jaar geleden ontving Geertruidenberg stadsrechten van Graaf Willem I en is daarmee de oudste stad van Holland. (Let wel, het graafschap Holland). Zowel als front- en vestingstad is Geertruidenberg van groot belang geweest, door haar gunstige ligging aan belangrijke vaarroutes.

Ook in de 80 jarige oorlog woedde er een heftige strijd om de stad. Gelukkig is een groot deel van de vestingwerken bewaard gebleven, waardoor u de sfeer van vroeger nog steeds proeft: wandelend door de historische kern, of rustend op het marktplein omzoomd door de leilinden.

Bezoek Museum de Roos voor een goed overzicht van onze vaderlandse geschiedenis in Geertruidenberg. Neem een kijkje in de Geertruidskerk en de verschillende vestingwerken als Fort Lunette. Of fiets en wandel naar het Nationaal Park de Biesbosch, dat vlak naast Geertruidenberg is gelegen. En ervaar de Sint Bavokerk, een mooie neoromaanse / gotische kruisbasiliek. Maar geniet ook van de leuke winkels en restaurantjes in Hollands' oudste stad.

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Markt 4931 BT Geertruidenberg (Noord-Brabant)

Openingstijden

mei tm sep:
ma - za 10:30 - 16:30, zo 11:30 - 16:30

okt - apr:
do, vr 11:00 - 15:00, za 11:00 - 16:00, zo 13:00 - 16:00

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen