Bestel je tickets voor Kasteeltuinen Arcen van €15,00 voor € 12,75

6 beoordelingen

32 hectare park vol geur en kleur met unieke tuinen en een historische buitenplaats met 17e eeuwse kasteel. Kasteeltuinen Arcen is gelegen in het Noord-Limburgse pittoreske dorpje Arcen, op slechts enkele minuten per auto van Venlo.

Laat u inspireren door Kasteeltuinen Arcen en ontdek de schoonheid van bloemen en planten in een van de meer dan 15 verschillende tuinen zoals het Rosarium, de Oosterse watertuin of de subtropische Casa Verde. Geniet van de mooie tuinen, bezoek de exposities in het monumentale kasteel of maak gebruik van de 21-holes midgetgolfbaan.

Regelmatig vinden er evenementen, activiteiten, roofvogeldemonstraties en optredens van muziekgezelschappen plaats.

Chrysantenfestival en Enchanted Gardens
De herfst in Kasteeltuinen Arcen staat in het teken van Chrysanten en lichtspektakel.
Van 15 oktober t/m 6 november kunt u overdag het ‘Chrysantenfestival’ bezoeken. Duizenden bijzondere soorten chrysanten, in vele kleuren en maten, worden in creatieve composities tentoongesteld op verschillende plekken in het park. Ook in de bloemsierkunst die in het Kasteel te zien is speelt de Chrysant de hoofdrol.


Enchanted Gardens
Van 15 oktober t/m 6 november gaan ’s avonds, als de duisternis valt, de poorten opnieuw open voor het avondprogramma “Enchanted Gardens”. Een sprookjesachtige, met kaarsen aangelichte, wandeling waarbij zich een bijzonder spel van licht en klank ontvouwt. Het Rosarium staat in vuur en vlam, de Water- en Beeldentuin krijgt een mysterieuze moerassfeer en kunstwerken worden op mystieke wijze verlicht. Het gebruik van klanken maakt de beleving extra intens. De grote vijver bij de Casa Verde is halverwege de route het unieke decor van een lasershow.

Kasteeltuinen Arcen is een uiterst geschikte locatie voor het houden van groepsuitjes, bruiloften, of familiefeestjes en biedt ook voor kleine gezelschappen brunches, picknicks en ontbijt aan!

Het park is dagelijks geopend van 24 maart t/m 6 november van 10:00 uur tot 18:00 uur.
Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd aan een korte lijn.

Leden
volwassenen van €15,00 voor€ 12,75
kinderen (4 t/m 17 jr) van €7,50 voor€ 6,40
De korting is gebaseerd op de reguliere kassaprijs
Bestel tickets

Bestelvoorwaarden

De tickets zijn e-tickets die direct toegang geven tot Kasteeltuinen Arcen. Klik hieronder op 'bestel' en betaal gemakkelijk via internetbankieren. Na betaling ontvangt u binnen 5 a 60 minuten per e-mail de e-tickets. Deze dient u te printen en mee te nemen naar Kasteeltuinen Arcen. Bent u niet in de gelegenheid om online te bestellen? U kunt de tickets ook verkrijgen in een ANWB winkel

Voorwaarden

Op reeds gekochte tickets wordt geen restitutie verleend. Niet geldig i.c.m. andere kortingsacties. Tickets zijn niet in te wisselen voor contanten en/of abonnementen. De tickets zijn niet om te wisselen voor tickets die geldig zijn in een ander seizoen/periode. De korting is gebaseerd op de reguliere kassaprijs. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 5 november 2017.

Geldigheid

Tickets met korting kunnen alleen bij de ANWB besteld worden tot en met 5 november 2017, 12:00 uur. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 5 november 2017.

Adres

Lingsforterweg 5944 BE Arcen (Limburg)

Openingstijden

zie website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Niet geldig tijdens Elfia (24 en 25 september)

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

6 beoordelingen

Geweldig!

Vrijdag een mooie dag gehad in de kasteeltuinen van Arcen. Van 11:00 tot !8:00. Om half 12 met een gids de belangrijkste dingen van het park gezien(er is ook een rondleiding om 13:30). Midgetgolf gedaan (bij de prijs inbegrepen.) Bij de bergtuin gegeten, ze hebben er lekkere broodjes een kaasplankje, gebak e.d. Het enige minpuntje van de faciliteiten vind ik, dat ik ver moest lopen voor de wc.

"Een park om lief te hebben"

Kasteeltuinen Arcen is een prachtig park geworden sinds Het Limburgs Landschap de regie heeft overgenomen is het park een lust voor de zintuigen. Alles wordt netjes bijgehouden, het personeel is vriendelijk en behulpzaam. De rust in het park, ook als het druk is. Een park waar je een volle dag kunt vertoeven, een park dat straalt, letterlijk en ook figuurlijk.

Je blijft je verbazen

Van het vroege voorjaar tot en met het najaar steeds wisselende decors! Dus een bezoek meerdere keren per jaar aan te bevelen. Een seizoenpas is derhalve zijn geld meer dan waard.!

Een park om in te tuinen!

Een prachtig kasteelpark waar je de hele dag rond kunt dolen. En groot.. meer dan 30 hectaren! Er zijn rozentuinen, oosterse tuinen met een heuse paalwoning en oosterse beelden, een bamboetuin met de meeste bamboesoorten van Nederland, een grote tropische binnentuin en nog veel meer. En als je moe bent van het lopen en bij moet komen van alle indrukken, kun je op een paar perfecte plekjes een terrasje pikken terwijl je ondertussen de kinderen laat ravotten in de leuke speeltuin. Je kunt er ook nog gratis minigolfen of zoeken naar de 2 meter grote Steur die vlakbij ergens in de vijver rondzwemt! Het kasteel is ook de moeite waard om te bekijken! Afgelopen zomer heb ik een van de roofvogelshows gezien; indrukwekkend die grote vogels. En ik hoorde dat er ook regelmatig speurtochten voor kinderen worden georganiseerd. In augustus ben ik ook nog naar de Koi-show geweest... de grootste ter wereld! Je kijkt je ogen uit. Kortom, die mensen daar doen er alles aan om de bezoeker het naar de zin te maken en om iets moois te laten zien. Prima.

heerlijk dagje uit

een heerlijke omgeving om een halve dag of zelfs hele dag te wandelen. De tuinliefhebber kijkt zijn ogen uit bij het zien de indrukwekkende en afwisselende plantencollectie, maar ook gezinnen met kinderen vermaken zich prima. Voor kinderen is er voldoende vertier met speurtochten, dieren, speelvoorzieningen en een leuke midgetgolfbaan. Op de terrassen bij de restaurants is het echt genieten. Door het jaar heen worden er veel activiteiten georganiseerd. Mooiste plekje: het bamboebos en de Acertuin! Vanaf de parkeerplaats zijn ook graanbranderij de IJsvogel en de historische dorpskern op loopafstand te bereiken. zeker de moeite waard!

Echte aanrader!!

Als je er heerlijk een dagje uit wil is dit echt the place to be!! Voor iedereen is er eigenlijk wel iets te doen. Het park is heel groot waardoor je je makkelijk een dag kan vermaken. Daarnaast zijn er nog veel activiteiten waarvan ik vooral het GRATIS minigolven en de roofvogelshow heel leuk vond. Het park is helaas s avonds niet open maar in het dorpje arcen (op loopafstand) kun je je dag perfect afmaken. (heel gezellig dorpje)