0 beoordelingen

Tussen Amerongen en Rhenen ontmoeten twee grootheden elkaar: de Utrechtse Heuvelrug en de Nederrijn. Een groter contrast is nauwelijks denkbaar. De heuvelrug is al eeuwenlang hoog en droog.  
De rivier daarentegen is voortdurend in beweging nat en onvoorspelbaar. Op de overgang van hoognaar laag staat informatiecentrum Tabaksschuur Amerongen, gevestigd in een monumentale tabaksschuur.  Vanuit het informatiecentrum liggen de verschillende landschappen binnen handbereik. Ook het hoogste punt van de Heuvelrug (68,9 m) en het  historische dorp Amerongen met het kasteel en tabaksteeltmuseum liggen op loopafstand.

Vanaf deze TOP kunt u onderstaande routes wandelen:
Bewegwijzerd:
Amerongse boswandeling, 6 km
                   
Vanaf deze TOP kunt u onderstaande routes fietsen:
Het provinciale fietsknooppuntensysteem is de basis voor te rijden routes. U vindt langs de route(s) de groen genummerde borden, klik op Fietsen in de provincie Utrecht.

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Veenseweg 3958 ET Amerongen (Utrecht)

Openingstijden

Horeca
In het infocentrum zit een klein winkeltje en u kunt er terecht voor een kopje koffie/thee en een kleine versnapering. Het historisch centrum met verschillende horeca gelegenheden ligt binnen loopafstand. Wo, za en z van 13.00 tot 16.00 uur.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen