3 beoordelingen

Om de dijkgaten te sluiten heeft men onder andere gebruik gemaakt van een aantal Phoenix-caissons. Grote betonnen bakken (62 x 20 x 18 breed) waarmee de grootste gaten werden gesloten. In het laatste sluitingsgat bij Ouwerkerk liggen in de dijk vier van deze reusachtige caissons, als monument van de strijd tegen het water. In deze caissons, verbonden met ondergrondse gangen, is het Watersnoodmuseum gevestigd:

* Caisson I vertelt de Feiten, wat er gebeurt is tijdens de eerste dagen.
* Caisson II de Emoties, het verhaal van de mensen met o.a. het multimedia project 1835+1.
* Caisson III de wederopbouw en de ontwikkeling van het gebied tussen 1953 en nu en de Deltawerken.
* Caisson IV is de toekomst, hier zie je hoe we ons in de toekomst kunnen beschermen, hoe we kunnen wonen en wat de natuur kan betekenen in een periode dat de zeespiegel stijgt en het klimaat verandert en de strijd tegen het water verder gaat.
Hier vind je ook de openbare ruimte met museumwinkel en info over het buitengebied (het voormalige stroomgat is nu een schitterend natuurgebied), en info over het Nationaal Park Oosterschelde.


Kijk op de website voor actuele toegangsprijzen.

Adres

Weg van de Buitenlandse Pers 4305RJ Ouwerkerk (Zeeland)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

3 beoordelingen

Een indrukwekkend, maar ook leuk museum voor jong en oud

Het watersnoodmuseum herinnert aan de watersnoodramp van 1953, maar is ook heel actueel. Je wandelt door 4 caissons heen. Hoort de geluiden en ziet de filmbeelden van de ramp van toen, en allerlei herinneringen. Maar ook het leven van alledag, de hulptroepen. Met name het vierde caisson is leuk voor kinderen, interactief zien wat het water vandaag de dag betekent en kan doen. Maar het monument, zowel buiten, als binnen, waarbij je in lichtbeelden de namen van drenkelingen voorbij ziet komen en door het uitspreken van hun naam hun geschiedenis kunt horen is zo indrukwekkend.... In het museum kun je voor vriendelijke prijsjes een lekker kopje koffie, thee, fris en heerlijke koeken eten. Buiten kun je om de caissons heen wandelen, het monument buiten zien. Wie zin heeft in een heerlijk lunch gaat naar het mooie restaurant nabijgelegen. Dit museum is ooit opgericht door een vrouw met visie en nu een prachtig museum geworden waar je makkelijk een dagdeel rondwandelt, als oudere mensen, als jonge mensen, als gezin. Het is zo de moeite waard!

Interessant museum

no message

ikke

no message