1 beoordelingen

Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook wel eens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar!

 

Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Maar soms ook in een verlaten schuurtje of een hutje gebouwd van takken. Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn heel aardig en natuurlijk dol op hun kabouterkindertjes. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen...

 

Bij Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt loop je samen met je ouders een route van 500 tot 1500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Met de kralenketing vind je de kleur van het volgende routepaaltje. Na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen.

 

Zie je buiten die houten kabouter staan? Hij wijst je de weg. Veel plezier!


leeftijd - 3 t/m 6 jaar

duur - 45 minuten


Praktisch:

Kleed je op slecht weer en trek stevige schoenen of laarzen aan.

Vergeet je camera niet om mooie kaboutermomenten vast te leggen.

kinderen (t/m 12 jr) - €5,00
borg - €10,00

Adres

Oorsprongweg 1871 HA Schoorl (Noord-Holland)

Openingstijden

dagelijks - 10:00-17:00 uur

gesloten - 25 december
open - 31 december; 1 januari vanaf 13:00 uur

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

1 beoordelingen

Actief en spannend!

Voor de 4 tot 7 jarigen is het kabouterpad echt leuk om te doen. Met een rugzakje voor de opdrachten en een kaboutermuts op, geniet je van de natuur in het hoogste duin van Nederland. Aanbevolen voor kinderpartijtjes. Twee uur buitenplezier.