0 beoordelingen

Deze Liberation Route is een initiatief van onder andere het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek. De route leidt u langs ruim 150 locaties, veldkeien ofwel luisterplekken, in Noord-Brabant, rond Arnhem en op de Veluwe. U hoeft ze natuurlijk niet allemaal te doen.

Op elke plek beluistert de gast een hoorspel over de belevenissen van één of meerdere personen in 1944-45. De verhalen beluistert hij/zij via 0900-5423728 of downloadt hij/zij vooraf als mp3 van de website.
Deze gebieden speelden een hoofdrol bij de opmars van de Geallieerden vanuit Normandië, waar de invasie was, naar Berlijn.

We kennen natuurlijk allemaal de Operatie Market Garden van september 1944, die als doel had Nederland te bevrijden. De opzet mislukte, want Arnhem en de Veluwe bleven in Duitse handen en de Geallieerden konden niet doorstoten naar het IJsselmeer. In februari 1945 lukte het vanuit Nijmegen alsnog, maar ja, het was een barre winter geweest.

De belangstellende kan zelf een route samenstellen tussen de talloze veldkeien, of er een uitzoeken (voor wandelaars, fietsers of automobilisten), op de website.

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Arnhem (Gelderland)

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen