0 beoordelingen

Niet alleen vanwege de locatie, maar ook omdat het de enige plek ter wereld is waar kunst, design, erfgoed, ambacht en innovatie samenkomen.

Vanaf 1986 is het TextielMuseum gevestigd op haar huidige adres, in een voormalige fabrieksruimte aan de Goirkestraat. Voordat het museum 30 jaar geleden naar de Goirkestraat kon verhuizen, moesten de oude en verwaarloosde fabrieksruimten grondig gerestaureerd worden. Tegenwoordig is het complex een rijksmonument.

Het TextielMuseum is hét kennis- en expertisecentrum op het gebied van textiel met een zeer afwisselend aanbod van tentoonstellingen en activiteiten op het gebied van textieldesign, mode, beeldende kunst en industrieel erfgoed. Je kan er meekijken over de schouders van talentvolle en gerenommeerde ontwerpers en kunstenaars, die in het TextielLab, de gespecialiseerde werkplaats van het TextielMuseum, oude ambachten en innovatie met elkaar verbinden en zo werken aan vernieuwende textiele projecten.

Het TextielMuseum is een veelzijdige en belangrijke bron van inspiratie voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en toekomst van textiel.

voor actuele prijzen zie de website

Adres

Goirkestraat 5046GN Tilburg (Noord-Brabant)

Openingstijden

voor actuele openingsdagen en -tijden zie de website

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen