0 beoordelingen

Het Onderwijsmuseum Educatorium Ootmarsum is eind 2012/jan. 2013 geheel verbouwd en opnieuw ingericht. Door de twee bovenverdiepingen met elkaar te verbinden is er ruimte ontstaan voor een klasje uit 1662 en een kleuterklas. Ook zijn er klassen te zien uit de jaren 20 en 60 en zelfs een handwerkklas.

Alle vitrinekasten zijn opnieuw ingericht en alle muren zijn vol gehangen met schoolplaten, leesmethoden en rekenmateriaal van vroeger tot nu.  In een lokaal uit de 19e eeuw kunnen groepen nog steeds terecht voor een ouderwetse les van een strenge leraar.

Een bezoek aan ons Schoolmuseum is een echt Feest der Herkenning. De schooltijd komt tot leven. Schoolbanken van toen tot nu, schoolplaten van Jetses, Isings en van Lummel, leesmethodes van Aap, Noot Mies tot Boom, Roos, Vis, rekenmethodes, inktflessen en pennen, breiwerkjes en nog veel meer, alles roept herinneringen op aan de school van vroeger en nu. In diverse vertrekken wordt de ontwikkeling van het onderwijs getoond door de eeuwen heen.

(Groot-)ouders kunnen hier hun (klein-)kinderen vertellen hoe het er vroeger bij hen op school aan toeging.

Kijk voor actuele toegangsprijzen op de website

Adres

Keerweer 7631 EX Ootmarsum (Overijssel)

Openingstijden

ma 14:00 - 17:00
di t/m vr 10:00 - 17:00
za en zo 13:00 - 17:00

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen