5 beoordelingen

Het Brabants openluchtmuseum, waar u het leven ervaart in een Brabants dorp aan begin vorige eeuw. Het museum is gevestigd in het geboortehuis van Pater van den Elsen en herbergt een boerderijgedeelte met levende dieren. Er is een sfeervol en authentiek dorpsplein, met verschillende ambachtshuisjes, een dorpscaĎ en snoepwinkeltje, een klompenfabriek, een kortgevelboerderij met Boerenleenbank en een handkrachtzuivelfabriek.

Er worden door vrijwilligers regelmatig demonstraties gegeven en de velden en akkers rondom het museum worden nog bewerkt zoals vroeger. De Brabantse gezelligheid viert hoogtij en is voor jong en oud een leuk dagje uit. Voor groepen vanaf 10 personen zijn er verschillende arrangementen mogelijk en kunnen Brabantse koffietafels worden genuttigd.

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel.
Voor actuele prijzen zie de website.

Adres

Pandelaar 5421NJ Gemert (Noord-Brabant)

Openingstijden

voor actuele openingsdagen en -tijden zie de website

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

5 beoordelingen

Leuk & leerzaam

Leuke blik op het plattelands leven in het begin van de vorige eeuw

Gezellig en sfeervol en leerzaam middagje uit

Met gezinnen en groepen word je door de vroegere boeren en dorpsleven geleid. Je krijgt gaandeweg te zien hoe er destijds werd gewerkt op het land , op de boerderij, in de smidse , de klompenmakerij, de weverij, enz, enz. Elke zondag zijn er thema's waarbij getoond word hoe specifieke ambachten, (scharenslijp, koperslaan, glas inlood,etc) gedaan werden. Muziek, dans, folkloren, teveel om op te noemen kleuren dit museum en brengen het "tot leven" . Geinterreseerd in het verleden, kom dan kijken in het heden van ons Boerenbondsmuseum.

jantje

actief en leerzaam museum voor jong en oud

Heel leuk actief museum

Tijdens een bezoek aan dit museum ga je terug in de tijd. Het museum wordt geheel zonder enige subsidie gedraaid door zo'n 200 enthousiaste vrijwilligers. Een heeeel leuk uitje voor jong en oud

Een supergaaf museum.

Een geweldige beleving,terug in de tijd. Leuk voor jong en oud. Zeer vriendelijke vrijwilligers, die je het gevoel geven thuis te zijn bij opa en oma op de boerderij rond 1900. Er is zoveel te zien, dat je je er gemakkelijk een volle dag kunt vermaken. Een echte aanrader.