3 beoordelingen

De vestingstad Heusden heeft compleet gerestaureerde vestingwerken en 134 panden op de Monumentenlijst. Het stadje is ontstaan rondom een van de oudste water­burchten van Noordwest-Europa en was een van de eerste Hollandse steden die door een muur werd omringd. Na 1968 werd de vestingstad grondig gerestaureerd. Basis voor het herstel van dit culturele erfgoed was de kaart van Blaeu uit 1649. Hiermee behaalde Heusden in 1980 de hoogste Europese restauratieprijs ‘Urbes Nostrae’.

Bekijk het filmpje voor een leuke indruk van Heusden vesting en omgeving.


Bezoekers aan Heusden Vesting kunnen elke  zondagmiddag de kans benutten om als passant last minute mee te gaan met een stadgids. Het is een wandeling die u een goed beeld geeft van de mooiste en meest interessante plekken van de stad. De gids vertelt u in vijf kwartier iets over de historie, over de vestingwerken,  over de restauratie van de stad  en markante gebouwen. De start is steeds om 14.30 uur bij het Bezoekerscentrum aan de Pelsestraat 17  in Heusden Vesting.


> Zondagmiddagwandeling € 4,50

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Pelsestraat 5256AT Heusden (Noord-Brabant)

Openingstijden

november t/m maart maandag t/m vrijdag 12.00u-17.00u
zaterdag en zondag 13.00u-16.00u
april t/m oktober maandag 12.00u-17.00u
dinsdag t/m vrijdag 10.00u-17.00u
zaterdag en zondag 13.00u-16.0u
Voor uitzonderingen zie: www.hbtheusden.nl

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

3 beoordelingen

superstadje

Heerlijk om rond te kijken en een lekker terrasje te pakken

Dagje Heusden

Prachtig gerestaureerd stadje. Geweldige ontvangst VVV. Sfeervol. Ik kom zeker nog eens terug als het wat mooier en warmer weer is.

Thumbs up voor Heusden

Ik ga graag een dagje uit in Heusden. Lekker wandelen, genieten van het authentieke sfeertje, gezellig winkelen en een hapje/drankje doen in dit leuke vestingstadje. Er zijn ook vaak leuke evenementen. De stadsgidsen kunnen ook erg leuk vertellen.