1 beoordelingen

Het gebouw van de Italiaanse architect Aldo Rossi schittert aan de skyline van Maastricht.

In het architecturaal interessante stadsdeel Céramique ligt het Bonnefantenmuseum, museum voor oude en hedendaagse kunst. Markant aan het gebouw is de met zink beklede koepeltoren. Aldo Rossi, de architect, beschouwt het museum als een kijkfabriek.

Mooie Madonna’s, landschappen & portretten van meesters als Aertsen, Brueghel, Jordaens en Rubens zijn te zien in de collectie Zuid-Nederlandse schilderkunst uit de 16e en 17e eeuw. En niet te vergeten de collectie middeleeuwse sculptuur van o.a. de Maastrichtse beeldsnijder Jan van Steffeswert is een lust voor het oog.

Een bezoek aan de afdeling hedendaagse kunst is een must. Afwisselend worden werken getoond van belangrijke vertegenwoordigers van minimal, conceptual art en arte povera. Op de eerste verdieping pakt het museum uit met een opstelling van hoogtepunten uit de collectie. Het betreft oude, moderne en hedendaagse kunst, die nu eens niet zijn geordend naar klassieke ordeningsprincipes maar ondergebracht in een parcours dat het kijken beoogd te intensiveren en de ogen op te frissen.

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel.
Kijk op de website voor actuele prijzen.Adres

Avenue Céramique 6221KX Maastricht (Limburg)

Openingstijden

voor actuele openingsdata en -tijden zie de website

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

1 beoordelingen

moet je een keer gezien hebben

no message