Koop een ticket voor het muZIEum van €15,00 voor €14,00 én ontvang een gratis consumptie.

10 beoordelingen

Hoe is het om blind of slechtziend te zijn?
Daar kun je over lezen of een ervaringsdeskundige kan je erover vertellen, maar in het muZIEum ervaar je het vooral zelf. Ga mee op pad in een wereld waar horen, ruiken, voelen en proeven opeens een veel grotere rol spelen dan je gewend bent.

Binnen het muZIEum zijn twee verschillende donkerbelevingen. Daarnaast is er een buitenbeleving: Expeditie ribbelroute. De donkerbelevingen zijn gericht op blindheid en zijn helemaal in het pikkedonker. Je ziet letterlijk geen hand voor ogen. De buitenbeleving is een unieke rondleiding in het stadscentrum van Nijmegen en kan je nergens anders ter wereld ervaren! Door een virtualrealitybril ervaar je zelf hoe het is om slechtziend te zijn. De gids die je rondleidt is zelf blind of slechtziend en vertelt uit eigen ervaring. Ook in de foyer van het muZIEum kom je op interactieve wijze meer te weten over blind- en slechtziendheid. Je kan hier ook terecht bij onze bar voor een drankje en ja, ook dit kan slechtziend als je jezelf nog wat extra wilt uitdagen. Na je bezoek aan het muZIEum zie je de wereld ineens door heel andere ogen.


Let op! Per 1 september 2017 opent het museum de deuren van haar nieuwe locatie aan de Ziekerstraat 6B, in de binnenstad van Nijmegen. Het museum is gesloten van 10 juli t/m 31 augustus.

Leden
volwassenen van €15,00 voor€ 14,00
kinderen (8 t/m 12 jr) van €10,00 voor€ 9,00
De korting is gebaseerd op het online tarief
Bestel tickets

Bestelvoorwaarden

De tickets zijn e-tickets die direct toegang geven tot muZIEum. Klik hieronder op 'bestel' en betaal gemakkelijk via internetbankieren. Na betaling ontvangt u binnen 5 a 60 minuten per e-mail de e-tickets. Deze dient u te printen en mee te nemen naar muZIEum. Bent u niet in de gelegenheid om online te bestellen? U kunt de tickets ook verkrijgen in een ANWB winkel.

Voorwaarden

Op reeds gekochte tickets wordt geen restitutie verleend. Niet geldig i.c.m. andere kortingsacties. Tickets zijn niet in te wisselen voor contanten en/of abonnementen. De tickets zijn niet om te wisselen voor tickets die geldig zijn in een ander seizoen/periode. De korting is gebaseerd op het online tarief. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 9 juli 2017. Online reserveren is verplicht. Online reserveren is verplicht. Alleen dan weet je zeker dat er een gids klaar staat voor je persoonlijke rondleiding (maximaal 6 personen in één rondleiding). Speciaal voor de ANWB bieden we ook een gratis consumptie aan in de bar.

Geldigheid

Tickets met korting kunnen alleen bij de ANWB besteld worden tot en met 9 juli 2017, 12:00 uur. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 9 juli 2017.

Adres

Keizer Karelplein 6511 NH Nijmegen (Gelderland)

Openingstijden

di t/m vr: 09:30 - 17:00
weekend: 11:00-18:00

maandagmiddag alleen geopend voor gezelschappen v.a. 13 personen.

Reserveren noodzakelijk!

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

10 beoordelingen

Retteketet

Bij binnenkomst werd ik meteen ontvangen door een vrouw met een grote glimlach op haar gezicht. Een warmere binnenkomer hadden we niet kunnen hebben. Na een korte instructie van dezelfde vrouw gingen we dan echt ervaren hoe het is om even niets te zien. Dat was even wennen, maar na verloop van tijd kon ik me overgeven aan de ervaring en de beleving. Een ervaring die ik iedereen zou aanraden, dus zeker gaan als je de kans krijgt!

Wat een ervaring!

Ik ging naar het muZIEum zonder echt te weten wat me te wachten stond. Mijn buurvrouw had verteld over een rondleiding in het donker en wij dachten; laten wij dat ook maar eens doen. We hadden geen idee van de impact die het op ons zou hebben! Bij binnenkomst werden we vriendelijk aangesproken door een van de medewerkers. Nadat we de jassen hadden opgehangen kregen we uitleg hoe het te werk gaat in het donker. We kregen allemaal een blindengeleidestok waarmee we even konden oefenen. Toen we naar de kelder liepen werd het steeds donkerder. Dit was best heel spannend! In het donker is het een andere wereld voor je gevoel; je moet je helemaal overgeven aan iemand die je niet ziet. Zijn stem gaf vertrouwen en de verhalen die de gids vertelde gaf ons inspiratie en maakte ons bewust van onze visuele wereld. Dit is echt een ervaring die iedereen mee gemaakt moet hebben! We hebben er nog lang over na gepraat.

Moet je doen!

Fantastische ervaring die iedereen een keer zou moeten meemaken. Onze gids was geweldig; stelde ons heel erg gerust. We mochten alles vragen en kregen overal antwoord op. Hij gaf ons echt een kijkje in zijn leven. Ik ben nog steeds onder de indruk!

leerzaam en inlevend

Met twee tieners bezocht ik het Muzieum. In het begin vond ikzelf het zeer confronterend. Zeer leerzaam en tot nadenken dwingend. Hoe help ik/ wij iemand met een zicht-stoornis. Hoe zuinig en blij ben ik met mijn ogen en zicht. Ik had al gewerkt met mensen die een gehoor stoornis hebben. Of doof zijn. Ikzelf zal blind zijn denk ik als meer emotioneel ernstig ervaren. Prettige ontvangst. Goede gids die zelf blind is. Heel belangrijk om dit te ervaren voor jezelf en nog meer voor kinderen. Het opend letterlijk je ogen voor de waarde van je eigen ogen. En het inschatten waar een slechtziende of blinde in deze hectische wereld mee te maken heeft Zeker bezoeken

Wat een ervaring!

Wij, een gezin met 4 kinderen, hebben heel erg genoten van het bezoek aan het muzieum in de week van de kerstvakantie. Het begon al bij binnenkomst met de muzieumtaart. Lekker genieten en voorbereiden op een totale donkerbeleving. Wij vonden het heel erg spannend, vooral in het begin! Gelukkig gaf onze gids zoveel vertrouwen, dat wij ons konden overgeven aan 1 uur beleving in zijn wereld zeg maar. Conclusie van ons is dat iedereen eigenlijk deze ervaring zou moeten meemaken! Ervaar het zelf!

geweldige ervaring

Dit uitje heeft mij echt de ogen geopend. In het pikkedonker je weg moeten vinden door het allerdaagse leven. Spannend. We werden persoonlijk rondgeleid door een blinde gids die alles vertelde over zijn leven en ons ondertussen de weg wees door het donker. Hier moet je echt zelf aan de bak. Onze kinderen vonden het een superervaring. Aanrader!

Uniek, een beleving die je een keer gedaan moet hebben!

Een bezoek dat je niet snel vergeet! Goede service, vriendelijke gids. De donkerbeleving is geweldig. Iets wat je zeker een keer moet doen.

Zeer slechte service!

Voor ons trouwen kregen wij kaartjes voor muZIEum voor het hele gezin. Helaas hoorden we dat muZIEum stopte en bleven we met de kaartjes zitten. Toen we hoorden dat muZIEum weer openging, onder dezelfde naam en met zelfde concept, wilden we het natuurlijk alsnog gaan bezoeken! Helaas kregen we te horen dat de oude kaartjes niet meer geaccepteerd werden. Wat een waardeloze service! Wel de lusten maar niet de lasten tijdens een dergelijke doorstart!

Doen wat je niet ziet

Een hele ervaring om zo te beleven. Je kunt je er niks bij voorstellen totdat je meemaakt dat je echt niks kan zien. Het geeft een goed beeld van wat voor onzekerheid het geeft en hoeveel je op andere moet vertrouwen. Het deed me ook herinnerenaan de kleine dingen van alledag, hoe doe je dat dan. Ook de activiteiten en de verhalen zijn een indrukwekkende toevoeging.

5 sterren evenement:

- hele gezin - binnen (niet van weer afhankelijk) - maatschappelijke functie - leerzaam - opent je de ogen voor een andere wereld