0 beoordelingen

De bossen en bomentuinen van Schovenhorst zijn unieke overblijfselen uit een periode van experimenteren en zoeken naar geschikte bomen voor de Nederlandse bosbouw.

De proeftuin en kwekerij zijn gestart in het Kleine Pinetum; een aantal bomen dat toen is aangeplant, is in die 160 jaar 40 meter hoog geworden. Het Grote Pinetum – in 2004 omgetoverd in de “Verborgen Tuin” - werd ingericht omdat er geen plek meer was in het Kleine Pinetum. In het Arboretum zijn de naald- en loofbomen gegroepeerd in clusters bomen die uit eenzelfde land of streek komen.

Naast de tuinen bestaat het landgoed uit 150 hectare bos. In het Driecontinentenbos groeien coniferen uit Azië, Noord Amerika en Europa. Het is een afwisselend bos, met veel jonge bomen, waar nog volop onderzoek wordt gedaan. Het Kolkbos is genoemd naar de diepe kuil die in het bos ligt. Rond de drooggevallen kolk, waar vroeger schapen dronken, groeien nu rododendrons. Landgoed Schovenhorst is sinds een paar jaar een bijzondere beleving rijker: de Bostoren met op de 40 meter hoge top een bomentuin.

kaarten kunnen niet meer gereserveerd worden

Adres

Graderenseweg 3881 GK Putten (Gelderland)

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen