0 beoordelingen

De Oude Kerk staat midden op de Wallen, vlakbij de duistere straatjes met de verlichte ramen, in het oudste centrale deel van Amsterdam. Het is het oudste gebouw van de stad, ooit gesticht door vissers aan de Amstel. Inmiddels een imposant middeleeuws monument, waarvan delen dateren uit circa 1300.

Het is niet alleen een godshuis, ook concertzaal, trouwlocatie en expositieruimte. De 'huiskamer van Amsterdam'. Dat is altijd zo geweest: vissers repareerden hier hun netten, Sweelinck bespeelde het orgel en Rembrandt ging er in ondertrouw.

Wat vooral opvalt is het prachtige licht, onder meer door de glas-en-loodramen: bontgekleurd en soms helderwit. Bezienswaardig zijn bijvoorbeeld het Hoge Koor met misericorden, de schutterskapellen, de gewelfschilderingen, de graven, de orgels, het carillon en de stijlkamers. Er zijn rondleidingen met de architectuur en de geschiedenis van de Oude Kerk als thema.

Zie voor het reserveren van een gids de website. Van april t/m september is de toren te beklimmen. Acht minuten lopen van het Centraal Station. 

Kijk voor actuele prijzen op de website

Adres

Oudekerksplein 1012 GX Amsterdam (Noord-Holland)

Openingstijden

Kijk voor actuele openingsdagen en -tijden de website.

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

0 beoordelingen