0 beoordelingen

Het leven en werken van mosselvissers staat centraal in de Brusea in Bruinisse. De Brusea zijn twee musea naast elkaar: het visserijmuseum en een visserswoning die is ingericht als oudheidkamer.

Het visserijmuseum heeft ruim aandacht voor de schelpdiervisserij in het algemeen en de mosselvisserij in het bijzonder. Het museum informeert over tijd dat nog met houten hoogaars werd gevist, tot de huidige tijd waarin vissers experimenteren met hangcultuurmosselen. Kinderen kunnen mosselen van de bodem schrapen met een demonstratiekotter.

In de visserswoning lijkt de tijd 250 jaar te hebben stilgestaan. Hier is alles authentiek: het gedisselde houtwerk, de uitgesleten plavuizen, de originele luiken. Het huisje is volledig ingericht. Het geschilderde ‘eiken’ op de muren, het sokkenbreimachientje en de de kribbe boven de bedstede laten zien hoe het leven 100 tot 200 jaar geleden was. Buiten is een uitgebreide kruidentuin. Voor degene die even terug in de tijd wil in het zeeuwse vissersleven is dit museum zeker de moeite waard.

Kijk op de website voor actuele toegangsprijzen.

Adres

Oude Straat 4311 AV Bruinisse (Zeeland)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen