0 beoordelingen

Sinds 1965 bevindt zich in het Drentse dorp Vledder een zeemuseum. Dit museum herbergt de unieke verzameling zeecuriosa van wijlen juffrouw Jeanne Warners. Zij is de oprichtster van dit zeemuseum en zij bedacht ook de naam: Miramar. Dit is het Spaanse woord voor 'aanschouw de zee'. Zij bracht de zee naar Drenthe, de provincie van bos en hei.
In haar zoektocht naar de schatten van de zee bezocht de excentrieke juffrouw Warners in 30 jaar tijd meer dan 80 landen. Van Mallorca tot Mauritius en Afrika. Zij struinde de stranden af en nam al haar schatten mee in een grote hutkoffer op een kinderwagenonderstel naar haar museum in Vledder.
Na haar dood, in juni 1986, is Miramar Zeemuseum ondergebracht in een stichting. Het museum is sindsdien uitgebreid en aangepast aan de eisen van de tijd, zonder dat de sfeer van het oude museum van juffrouw Warners verloren is gegaan.
Naast de vaste expositie en een documentaire over het leven van juffrouw Warners, zijn er regelmatig thematentoonstellingen waardoor een bezoek aan Miramar altijd boeiend en nooit hetzelfde is.

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel.
Kijk op de website voor actuele prijzen.

Adres

Vledderweg 8381 AB Vledder (Drenthe)

Openingstijden

April t/m oktober, kerstvakantie en voorjaarsvakantie: Dinsdag t/m zondag van 10:00 -17:00 uur.

Maandag gesloten,
behalve op Paas- en Pinkstermaandag.
Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen