2 beoordelingen

In het Universiteitsmuseum in Utrecht gaan verwondering en bewondering hand in hand. Frons je wenkbrauwen bij foetussen op sterk water, ga zelf aan de slag in Kennislab of Jeugdlab of ga op onderzoek uit in museumtuin de Oude Hortus.

 

Jeugdlab

In het Jeugdlab gaan kinderen lekker aan de slag met allemaal leuke proefjes. Voor je het Jeugdlab in gaat, kom je langs de Prikkelmuur. Deze muur is niet stekelig, maar geeft iedereen prikkels aan je zintuigen. Je kunt geurtjes raden in een grote neus, aan een 65 centimeter lange, glibberige tong trekken en je hand in één van de voelgaten stoppen. Heel spannend!

 

Rariteitenkabinet

De collectie van het museum is enorm en heel afwisselend. Ooit een vliegende hond gezien? Of een potvispenis? In het Rariteitenkabinet vind je allerlei merkwaardige voorwerpen, zoals een draakje, kogelvissen en allerlei opgezette vogels.

 

Feestje

Het Universiteitsmuseum Utrecht leent zich ook goed voor een kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 

Leuk voor thuis: Ontdek de collectie

Op de website van het museum zijn ruim 5000 objecten online te raadplegen. Tot in detail kan het academisch erfgoed van de Universiteit Utrecht ontdekt worden. Zoals de hand gemaakte glasmodellen van o.a. kwallen, zeeslakken en zeeanemonen, of de preparaten van mens en dier, en foto’s uit de archieven van de Universiteit Utrecht. Aan de hand van opmerkelijke verhalen worden de museumstukken in een groter geheel geplaatst en laten ze belangrijke ontwikkelingen in de wetenschap zien.

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel.
Kijk op de website voor actuele prijzen.

Adres

Lange Nieuwstraat 3512 PN Utrecht (Utrecht)

Openingstijden

dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00

Koningsdag, Eerste Kerstdag en 1 januari gesloten.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

2 beoordelingen

Weekend uitje.

Geschikt voor het hele gezin.

zeer interessant

no message