1 beoordelingen

Royal Delft/De Koninklijke Porceleyne Fles, opgericht in 1653, is de enig overgebleven Delftse aardewerkfabriek uit de 17e eeuw. Nog steeds wordt het wereldberoemde Delfts Blauwe aardewerk volledig met de hand beschilderd volgens eeuwenoude tradities.

De Royal Delft Experience neemt u mee op een moderne reis door de wereld van het eeuwenoude Delfts Blauw. U wordt via een audiovisuele presentatie over de geschiedenis en het productieproces naar een schilder demonstratie geleidt, waar u de ambacht in levende lijve ziet.

Tijdens de reis introduceren wij de twee andere iconen van Delft: de Koninklijke familie en Vermeer, door een bezoek te brengen aan de Koninklijke Schatkamer en de Eetkamer van Vermeer. Vervolgens loopt u  door de fabriek waar ambachtslieden aan het werk zijn.
In de showroom kunt u onze complete collectie handbeschilderde souvenirs bewonderen.

De brasserie is perfect om na te genieten tijdens een hapje en een drankje.

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel.
Kijk op de website voor actuele prijzen.

Adres

Rotterdamseweg 2628 AR Delft (Zuid-Holland)

Openingstijden

1 januari t/m 20 maart:
maandag t/m zaterdag- 09:00-17:00 uur
zondag - 12:00-17:00 uur

21 maart t/m 31 oktober:
maandag t/m zondag - 09:00-17:00 uur
maandag t/m zaterdag- 09:00-17:00 uur
zondag - 12:00-17:00 uur

Het bezoek duurt ongeveer 1,5 uur.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

1 beoordelingen

Een echte aanrader...

Zeer zeker enorm de moeite waard. Het museum is prachtig, maar nog maar het tipje van de ijsberg. Er zijn zoveel extra mogelijkheden zoals workshoppen, lunchen en zelfs een high tea, dat ik zo de hele dag kon vullen. Bij goed en/of slecht weer. Het enige min puntje was dat mijn schone schoenen wit waren na het bezoek aan de fabriek.