1 beoordelingen


In juli opende minister Bussemaker het onlangs vernieuwde Onderwijsmuseum. Het Nationaal Onderwijsmuseum heeft, met meer dan 350.000 voorwerpen, de grootste onderwijs (historische) collectie ter wereld.


Er zijn drie tentoonstellingen te zien: Onderwijs – over vroeger, voor later, van nu toont aan de hand van persoonlijke verhalen de ontwikkeling van het Nederlandse onderwijs; MOOI – voor het onderwijs gemaakt, een verrassende opstelling met de parels uit de collectie. De tijdelijke tentoonstelling Grow up! over tieners en schoolagenda’s schetst aan de hand van schoolagenda’s een beeld van de opgroeiende jeugd van de jaren ’50 tot nu.


Het Nationaal Onderwijsmuseum heeft daarnaast een prachtige locatie: het zorgvuldig gerestaureerde gebouw De Holland uit 1939 in Dordrecht. De Holland is een van de karakteristieke gebouwen die de eigenzinnige architect Sybold van Ravesteyn (1889 – 1983) heeft ontworpen. Van Ravesteyn had een unieke stijl: hij combineerde neobarok met moderne elementen. Dat is in De Holland terug te zien. Het is een bijzonder museumgebouw vlakbij het station.


Het beschikt over ruim 2500 m² aan publieks- en tentoonstellingsruimten, een sfeervolle commissarissenkamer, een winkel, een museumcafé met tuin en terras. Ook zonder een bezoek aan het museum is te genieten van heerlijke (streek-)lekkernijen in museumcafé de Holland.

 

 

Volwassenen: € 9,-
13 t/m 18 jaar: € 5,-
4 t/m 12 jaar: € 3,-
Jonger dan 4 jaar: gratis
Museumkaart en ICOM kaart: gratis
Groepen vanaf 10 personen: € 7,- p.p.

Adres

Burgemeester de Raadtsingel 3311 JG Dordrecht (Zuid-Holland)

Openingstijden

maandag t/m zaterdag 9.00 tot 17.00 uur
zondag 11.00 – 17.00 uur

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

1 beoordelingen

a must voor jong en oud!

voor ieder is er wel iets bijzonders te zien !