1 beoordelingen

Wat eens als hobby is begonnen, heeft nu vaste vorm gekregen in een uniek museum, zowel op lokaal als regionaal niveau. Op verscheidene plaatsen in de wereld zijn oorlogsmusea gevestigd waarin collecties zijn ondergebracht die zijn gericht op bepaalde perioden of specifieke gebeurtenissen uit die tijd. Het Arnhems Oorlogsmuseum geeft behalve een algemeen overzicht vooral een zo nauwkeurig mogelijk beeld van wat er zich allemaal in Arnhem en omgeving tijdens de oorlogsjaren heeft afgespeeld.Als u het museum binnenkomt, waant u zich direct terug in de tijd. In het museum worden namelijk situaties, zoals die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben voorgedaan, zo nauwkeurig mogelijk gevisualiseerd. Zo kunt u bijvoorbeeld bij de bezetter van toen een blik om de hoek van de deur werpen of kijken hoe de Nederlandse bevolking zich door deze moeilijke tijd heen sloeg in afwachting van de bevrijding.

Volwassenen € 7,00
Kinderen tot en met 4 jaar gratis
Kinderen van 5 tot en met 11 jaar € 5,00
Volwassenen 65+ € 5,00

Adres

Kemperbergerweg 6816 RX Schaarsbergen (Gelderland)

Openingstijden

di t/m zo 11:00 - 17:00

Het museum is gesloten op maandagen, beide Kerstdagen (25 en 26 december) en op Oud- en nieuwjaarsdag (31 december en 1 januari).

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

1 beoordelingen

De collectie van een topverzamelaar

Als je ergens tijdens je rondgang hoort, dat alles door één persoon is verzameld, geloof je je oren niet. Gelukkig heeft de verzamelaar ook een aantal enthousiaste medewerkers weten te verzamelen die hem helpen de collectie toonbaar te maken en te houden. Bezoekende veteranen en verzamelaars droegen spontaan hun steentje bij aan de verzameling en zo kwamen er allerlei unieke stukken bij. Met nog wat financiële speelruimte en extra vrijwilligers zouden de toelichtende teksten op een modernere wijze kunnen worden gepresenteerd. Maar de primaire aandacht gaat naar de tentoongestelde zaken en die zien er doorgaans goed uit en zijn vaak in een passend gemaakte omgeving geplaatst. Alles bij elkaar biedt dit museum een inkijk in de wereld van de jaren dertig en veertig met de nadruk op de oorlogsjaren. Ik kan een bezoek van harte aanbevelen.