0 beoordelingen

En hoe het leven er uit ziet als je daarna vervolgd en onderdrukt wordt. De verhalen van toen zijn nog steeds van nu. Ook nu nog zien we elke dag mensen vluchten voor oorlog. Dat vrede, vrijheid en veiligheid niet vanzelfsprekend zijn, wil het museum laten zien. Zien en beleven.

Museum Rotterdam ´40-´45 NU beheert een grote collectie objecten en documenten. Het hart van deze collectie vormt het bombardement van 14 mei 1940. Voor Rotterdam een keerpunt in de geschiedenis en voor Nederland de markering van de overgave en de bezetting door de Duitsers.

Een belangrijk onderdeel van een bezoek aan het museum is de indringende experience. Je neemt plaats aan een acht meter lange touchscreen-tafel. En voor je het weet is het 14 mei 1940. Bommen vallen, de stad brandt, mensen schreeuwen, gebouwen storten in en huizen zijn vernietigd. En dan is er ineens niets meer. Een troosteloze kale vlakte.

Toch is dit niet het einde van de stad. De Rotterdammers pakken samen de draad weer op en de wederopbouw is een feit. In deze korte film beleef je de oorlog van dichtbij. Je beleeft de veerkracht van de mensen en je ziet waardoor de stad Rotterdam is geworden die hij is.

Kijk op de website voor actuele toegangsprijzen.

Adres

Coolhaven 3015GC Rotterdam (Zuid-Holland)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen