Met €2,- korting naar Museum Dr8888

0 beoordelingen

Tot de kerncollectie van het museum behoren de werken van o.a. Theo van Doesburg, Kurt Schwitters en Thijs Rinsema. Deze kunstenaars vertegenwoordigden in Drachten de internationale avant-gardebewegingen Dadaïsme en De Stijl.


Het museum is gehuisvest in een voormalig Franciscaner klooster in het centrum van Drachten. Kernwoorden waarbij u aan kunt denken zijn: laagdrempelig, (inter)nationaal, kwalitatief en informatief.


In 2017 is het honderd jaar geleden dat de Nederlandse kunstbeweging De Stijl is opgericht en dat wordt gevierd met het themajaar Mondriaan tot Dutch Design. Gedurende het hele jaar vinden er door heel Nederland tal van inspirerende tentoonstellingen en evenementen plaats. Ook Museum Dr8888 doet mee aan het themajaar en brengt maar liefst vier grote tentoonstellingen waarin De Stijl centraal staat.

 

DE STIJL IN DRACHTEN: THEO VAN DOESBURG, KLEUR IN ARCHITECTUUR

16 APRIL - 25 JUNI 2017

Deze tentoonstelling bestaat uit o.a. kleurontwerpen, glas-in-loodramen, schilderijen en poëzie van kunstenaars als Theo van Doesburg, Thijs Rinsema en Evert Rinsema. Bijna alle ontwerpen van Theo van Doesburg in Drachten voor het eerst bij elkaar te zien. Vanaf juni 2017 heeft Drachten er een nieuw Stijlicoon bij: het Van Doesburg-Rinsemahuis, met meubels en werken van Thijs Rinsema en ontwerpen van Theo van Doesburg.

 

DE STIJL  EN EXPRESSIONISME IN DE TROPEN,  SANDBERG, RIETVELD, CHRIS EN LUCILA ENGELS OP CURAÇAO

9 juli 2017 - 17 september 2017

Expositie van  de projecten die Gerrit Rietveld heeft uitgevoerd op Curaçao. Daar heeft hij o.a. het interieur van Villa Stroomzigt mede ontworpen en een tehuis voor kinderen met een beperking. Daarnaast een uitgebreide selectie werken uit de collectie van kunstenaarsechtpaar Chris en Lucila Engels en hun adviseur en vriend Willem Sandberg.

 

DE STIJL & CONSTRUCTIVISME IN NOORD-NEDERLAND

1 oktober 2017 - 7 januari 2018

Een overzicht van (Stijl)kunstenaars die actief waren tijdens het Interbellum in Noord-Nederland, maar ook hedendaagse kunstenaars uit die zich laten inspireren door De Stijl  en het constructivisme.

Niet ledenLeden
VolwassenenVolwassenen€ 7,00
Kinderen 13 t/m 17 jaar€ 5,50 € 3,50
Kinderen t/m 12 jaargratisgratis
Bestel tickets

Bestelvoorwaarden

De tickets zijn e-tickets die direct toegang geven tot Museum Dr8888. Klik hieronder op 'bestel' en betaal gemakkelijk via internetbankieren. Na betaling ontvangt u binnen 5 a 60 minuten per e-mail de e-tickets. Deze dient u te printen en mee te nemen naar Museum Dr8888. Bent u niet in de gelegenheid om online te bestellen? U kunt de tickets ook verkrijgen in een ANWB winkel.

Voorwaarden

Op reeds gekochte tickets wordt geen restitutie verleend. Niet geldig i.c.m. andere kortingsacties. Tickets zijn niet in te wisselen voor contanten en/of abonnementen. De tickets zijn niet om te wisselen voor tickets die geldig zijn in een ander seizoen/periode. De korting is gebaseerd op de reguliere kassaprijs. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 7 januari 2018.

Geldigheid

Tickets met korting kunnen alleen bij de ANWB besteld worden tot en met 31 december 2017. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 7 januari 2018.

Adres

Museumplein 9203 DD Drachten (Groningen)

Openingstijden

Di-zo, 11-17 uur. Kijk voor actuele openingsdagen en -tijden op de website.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen