1 beoordelingen

Zie hoe het Waterlandse landschap is ontstaan, kom meer te weten over de rijke historie van de prachtige stadjes, beleef een uitdagende ontmoeting met hedendaagse kunst. Sta ook in de 500 jaar oude Speeltoren bovenop de enorme speeltrommel en bekijk met camera’s alle delen van de toren op een monitor. Kinderen ontdekken zelf hoe leuk een museum kan zijn op de Juniorzolder. En geniet van de diverse films over o.a. de oude tramlijn, het kaasmaken, het ontstaan van Monnickendam, de rokerij, toerisme in Broek, de werking van het carillon en het klokgieten.

Toegankelijkheidscheck
In oktober en november 2013 checkten én adviseerden 44 ANWB Vrijwilligers Waterlandsmuseum de Speeltoren op het gebied van toegankelijkheid en gastvrijheid voor minder mobiele bezoekers. De rapportcijfers hiervoor komen uit op gemiddeld 8,4 en 8,6.

“De beperkingen voor minder mobiele bezoekers zijn prima opgevangen door behulpzame vrijwilligers van het museum!”
(ANWB Vrijwilliger, oktober 2013)

Meer informatie over toegankelijkheidschecks? Klik hier.

volwassene € 4,50
kinderen t/m 3jr gratis
kinderen 4 t/m 11jr € 2,00
kinderen 12 t/m 18jr € 3,00
gezinskaart € 10,00

Adres

Noordeinde 1141 AM Monnickendam (Noord-Holland)

Openingstijden

april - oktober en tijdens schoolvakanties di t/m zo van 11:00 - 17.00
nov - maart za en zo van 11:00 - 17:00

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

1 beoordelingen

Wat een verrassend museum!

Een onverwacht ontzettend leuk museum, zeker voor mijn kleinkinderen. Wat hebben die genoten en uren gespeeld op de juniorzolder. Ik dacht er even doorheen te gaan, maar als je alles wilt zien en meebeleven ben je zo een dagdeel bezig.