2 beoordelingen

Net als vroeger is het weer mogelijk een rondje Zuid-Limburg per spoor te maken. Start bij voorbeeld in Maastricht en neem daar de spiksplinternieuwe treinstellen van Arriva voor een rit naar Valkenburg en verder via Schin op Geul en Heerlen naar Kerkrade-Centrum.  Stap daar over op een nostalgische dieseltrein uit de jaren ’50 of op een stoomtrein van ruim 100 jaar oud van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij. Via de historische spoorlijn, welke al ruim 80 jaar de ‘Miljoenenlijn’ wordt genoemd, bereikt u Simpelveld met zijn grote grensstation uit 1910.
Daar kunt u de werkplaats, waar het rijdend materieel door vrijwilligers wordt onderhouden, bezoeken of pauze maken in het gezellige stationsrestaurant. Herleef oude tijden, tijden waar conducteurs nog kaartjes knipten en seinen handmatig bediend werden. Vanuit Simpelveld kunt u uw reis vervolgen over de 3e spoorlijn van Nederland en de eerste grensoverschrijdende verbinding; de spoorlijn Aken – Maastricht van 1853. Geniet tijdens deze rit van de geweldige vergezichten op het unieke Zuid-Limburgse  heuvellandschap en typische dorpen. In Schin op Geul stapt u weer over op Arriva treinstellen voor de rit via Valkenburg terug naar Maastricht. Uiteraard kunt u uw rondreis vanaf elk van de stations langs onze spoorlijn starten en ook daar beëindigen.
 

voor actuele prijzen zie de website

Adres

Stationstraat 6369VJ Simpelveld (Limburg)

Openingstijden

Kijk voor de dienstregeling van de stoomtrein op
www.zlsm.nl

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

2 beoordelingen

Heerlijke dag

We hebben intens genoten van het uitje met de stoomtrein, dit gaan we zeker weer doen, de vrijwilligers waren heel aardig en namen ook echt de moeite om iets te vertellen als je hierom vroeg!

Oude tijden herleven

Prachtige sfeer op de miljoenenlijn. Oude tijden herleven en een ritje op het traject met een fraaie oude stoomtrein is een mooie belevenis. Het prachtige Limburgse landschap maakt het geheel helemaal af.